avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit garantat cu asigurare de viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit garantat cu asigurare de viata

UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in favoarea bancii a unei polite de asigurare de viata.
Astfel s-a incheiat o astfel de polita de asigurare, care a fost girata in favoarea bancii. Contractul de credit a fost semnat doar de unchiul meu, si nici de un alt membru al familiei,
Dupa un an si jumatate, unchiul a decedat, murind de cancer pulmonar . Societate de asigurari refuza plata asigurarii, pe motiv ca la intocmirea politei asiguratul ( unchiul ) nu a declarat ca are diabet si HTA.
Cunosc foarte bine situatia si stiu ca unchiul meu nu suferea de aceste boli. Mai mult nu a murit nici de diabet si nici hipertensiune arteriala ( HTA )
Unchiul era o persoana extrem de corecta, si nu ar fi mintit, mai ales daca exista un risc ca familia lui sa plateasca creditul.
Faptul ca avea diabet si HTA a reiesit din fisa de la medicul de familie.
Am aflat ca medicii de familie, pt a incasa bani dupa pacientii lor, sunt obligat sa le completeze aproape lunar fisa medicala. Desi unchiul nu a fost decat de cateva ori la doctor , in fisa sa apare cum ca s-ar fi prezenta de circa 6 - 7 ori pe an. Ceea ce nu este adevarat.
Personal l-am auzit pe ultimul medic de familie cand ii spunea familiei unchiului meu ca in 2 ani l-a vazut doar de 2 ori, insa in fisa medicala reiese ca ar fi fost de mai multe ori investigat medical.
Banca a solicitat recent familiei, care nu sta foarte bine financiar sa plateasca creditul.
Poate fi obligata familia sa plateasca in continuare creditul ? Nici un membru al familiei nu a semnat nimic cu banca. Singura garantie a bancii a fost asigurarea de viata.
Poate fi executat silit apartamentul in care locuieste familia, mai ales ca proprietar a fost si unchiul?
Stiu ca fiecare credit este reasigurat… de ce nu plateste reasiguratorul?
Poate fi tras la raspundere medicul de familie ? Cum se completeaza de catre medici de familie fisa pacientului ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:25, 23 Februarie 2007
polita de asigurare este doar o garantie colaterala. debitorul principal era unchiul dvs. dupa acceptarea mostenirii, se transmit mostenitorilor inclusiv datoriile. acestia se subroga in drepturile si obligatiile defunctului.
Cum adica asigurarea este singura garantie a creditului? Pai imobilul? Nu este un credit ipotecar?

Oricum, familia poate scapa din asta si cu imobilul si fara a plati rate doar daca da in judecata societatea de asigurari si castiga. Ceea ce nu inteleg eu este ca totusi diabetul este o boala serioasa, cum se poate sa fi suferit unchiul si sa nu existe date in sensul asta? Daca se hotarasete a se merge in instanta este de foarte mare ajutor o necropsie efectuata de un expert care sa poata spune exact in ce masura a influientat fiecare boala decesul unchiului.

Altfel, sigur ca familia poate refuza sa plateasca ratele si fara a merge in instanta, insa doar cei care renunta la mostenire!!! Nu conteaza daca a semnat vreun membru al familiei ceva la banca, toate drepturile si obligatiile unchiului se transfera mostenitorilor, n-ar fi corect ca unii sa manance frisca si altii nimic, nu?

Bafta! Va sfatuiesc insa ca, inainte de a lua o decizie intr-un sens sau altul sa negociati cu societatea de asigurari, sa gasiti o cale amiabila.
Daca creditul nu este mai mare decat valoarea bunurilor lasate de unchi platiti-l, salvati bunurile si luati-i la rand pe distinsii domni implicati: medicul de familie pentru fals intelectual si asigurarile pentru plata politei. Luati-va avocat.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2007
romascanu, moderator



Cum adica asigurarea este singura garantie a creditului? Pai imobilul? Nu este un credit ipotecar?



pai unde scrie in mesaj ca ar fi credit ipotecar?
Nu scrie, am facut o presupunere si am asteptat o confirmare sau o infirmare. Nu s-a ijntamplat nimic.
Presupunerea mea se baza pe faptul ca se mentioneaza frica de a pierde apartamentul si... pe ideea ca aceste credite sunt majoritare pe piata din domeniu.

Se pare ca am gresit, se mentioneaza ca nu este garantat cu ipoteca.

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca dumitru1 dumitru1 In 2009 unchiul meu a facut inprumut la banca ptr. nevoi personale! El locuind singur,matusa este decedata de 5 ani,iar copilu lui ,adica varul meu, locueste ... (vezi toată discuția)