avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate

Am 30 ha de pamant in arenda si doresc sa infiintez o societate. Eu as prefera o interprindere individuala neplatitor de tva(pentru ca e contabilitatea simpla si as putea sa o tin eu) dar intentionez pe viitor sa m-ai iau pamant in arenda. Inrebarea mea este ce sa infiintez II sau un srl?
Cel mai recent răspuns: pvs , utilizator 09:20, 28 Iulie 2011
Sfatul meu e sa va infiintati un srl (pentru ca vad ca aveti o buna gandire de dezvoltare si pentru urmatorii ani) care sa fie inregistrat de la bun inceput ca platitor de tva pentru ca va ajuta la aplicarea procedurii de taxare inversa (daca sunteti cultivator de cereale si plante tehnice) si daca doriti sa accesati si ceva fonduri pe una din masurile de finantare active in prezent.
Sa va alegeti cu atentie activitatea principala si cele secundare pentru care veti avea codurile caen corespunzatoare.
Sa faceti angajarea cu contract de munca a acelor persoane care lucreaza permanent cu dumneavostra si pentru ceilalti cu care lucrati temporar sa le faceti formele ca zilieri.
Dupa ce va infiintati firma, sa treceti toate contractele de arenda pe noua firma.
daca puteti si aveti calificare I.I. neplatitor de Tva incercati daca nu doar SRL 3%
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog sa-mi explicati ce inseamna calificare I.I.(eu am la baza liceul de contabilitate) si daca infiintez srl 3%. Mentionez ca domeniu de activitate va fi pe cultivare cereale si doresc sa accesez si ceva fonduri europene, pentru inceput as merge pe masura 141 cu 1500 E pe an. Sunt un incepator in acest moment, si nu stiu ce alegere sa fac. Va rog luminati-ma. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ii sau pfa activitate agricola afg afg Buna ziua, un agricultor cultivator de cereale dorește sa-și deschidă II sau PFA neplătitor de TVA. Datorită atâtor schimbări în legislație va rog să ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Fireball Fireball Buna seara,as dori sa stiu daca o intrepr. indiv.trebuie sa detina registru de casa pt.evidenta contabila sau doar reg.jurnal de incasari si plati? Va ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din arenda 30ADRIANA 30ADRIANA Buna ziua! In aprilie 2010 am incheiat un contract de arenda pentru o livada in vederea accesarii unor fonduri nerambursabile prin A.P.D.R.P.(Masura 141).In ... (vezi toată discuția)