avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit din arenda

Buna ziua! In aprilie 2010 am incheiat un contract de arenda pentru o livada in vederea accesarii unor fonduri nerambursabile prin A.P.D.R.P.(Masura 141).In octombrie 2010 am infiintat o Intreprindere Individula in acelasi scop, avand ca unic obiect de activitate "cultivarea fructelor ". Anual am platit impozitul aferent veniturilor obtinute din activitatea agricola. In acest an am fost notificata de Directia Finantelor Publice ca am de achitat impozit pentru venituri din arenda.
Veniturile pe le-am realizat in cadrul Intrep Indiv si pentru care am platit impozit sunt obtinute inclusiv de pe terenul pe care il detin in arenda.
Trebuie sa platesc din nou impozit pentru veniturile obtinute de pe acest teren?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 21:54, 30 Iulie 2013
In aprilie 2010, erati persoana fizica. In octombrie 2010 sunteti I.I. Trebuia facut act aditional la contractul de arendare unde se modifica arendatorul, din Ionescu.. in I.I. IONESCU ..care trebuia depus si la primarie si la finante.
In calitate de I.I. trebuia facuta factura catre arendas, -fara tva- (sau optional cu tva) pentru arenda cuvenita .Veniturile care le-ati inregistrat la I.I. ca fiind din arenda pe ca baza le-ati inregistrat ? Trebuie sa mergeti cu evidenta contabila la finante si lamuriti cu ei...Va trebui sa faceti declaratia 200 rectificativa ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata impozit agricol teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Detin in arenda o livada traditionala de meri f batrana,nestropita de 10 ani, inregistrata la APIA ca pasune permanenta.In aceste coditii trebuie ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Pfa-masura 141 MARIA_O MARIA_O In cazul PFA-urilor deschise pentru masura 141 care sunt registrele si documentele ce trebuie completate? In ceea ce priveste arenda pentru terenurile ... (vezi toată discuția)