avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitate plata impozit agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitate plata impozit agricol

Buna ziua.Detin in arenda o livada traditionala de meri f batrana,nestropita de 10 ani, inregistrata la APIA ca pasune permanenta.In aceste coditii trebuie sa plates impozit pe norma de venit?Asemenea norma stabilita de 3800 lei/ha nu poate fi reala la o asemenea livada,care are o productivitate foarte redusa .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 22:09, 20 Septembrie 2013
Nu ati expus bine situatia. Detin in arenda ?Cum ?ati dat in arenda sau ati luat ca arendas? Daca sunteti proprietara a unei livezi de pana la 1,5 ha si nu este data in arenda nu platiti impozit. Daca este peste 1,5 ha se plateste pt.ce depaseste ,,la 3800/ha x 16%.= 608 lei/1 ha
Deci nu platiti 3800 lei pt.1 ha.ci 608 lei.
Daca ati dat in arenda la un arendas care lucreaza efectiv livada,-cu contract de arendare- sunt doua posibilitati de plata: 1)ori platiti dvs. din suma ce o primiti de la arendas ,conform Decl.200 ce o depuneti la Finante si veti primi decizia de impunere. 2) ori la suma ce o primiti ,arendasul va retine impozitul si il va vira la bugetul de stat.
Cat priveste starea de productie a livezii ,spuneti ca la APIA e inregistrat terenul ca pasune permanenta si atunci se va impozita ca pasune nu ca livada.Cei de la APIA ce au zis ?Dar cei de la Finante ? Trebuie sa se lamureasca problema ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pe o livada de meri teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am o intrebare la dv si va rog sa ma ajutati. Am luat in arenda o livada care nu a mai fost intretinuta de multi ani,nici stropita,nici curatata .de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din agricultura-livada de meri teslovan florentina teslovan florentina Buna dimineata.Am o rugaminte la dv. sa ma lamuriti cu o problema.Sunt persoana fizica ,fara nici o forma de societate.Am arendat o livada extensiva de meri,30 ... (vezi toată discuția)
Impozit livada cires tiltil tiltil Daca arendez 3.5 hectare livada cires ce impozit pe venit platesc la anaf? Sunt PFA. Multumesc. (vezi toată discuția)