avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit livada cires
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit livada cires

Daca arendez 3.5 hectare livada cires ce impozit pe venit platesc la anaf?
Sunt PFA. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:52, 17 Martie 2015
Veti fi impozitat pe norma de venit prin depunerea declaratiei 221 in maxim 15 zile de la luarea in arenda. Cautati care e norma de venit pentru activitati agricole de la nivelul judetului unde e livada. Veti plati impozit la livada pe rod la ce depaseste 1,5 ha. De exemplu am gasit in judetul arad, la pomi pe rod e 1200 lei/ha.
Pentru pfa veti mai plati contributie la sanatate si pensie (daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil).
Asta pe langa impozitul pe venitul din arenda si contributie la sanatate pe care il retineti si platiti la stat din valoarea cuvenita proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221 pentru plantatie care nu e inca pe rod dia_8 dia_8 Buna ziua, Am o plantatie de arbusti fructiferi abia infiintata anul acesta, deci ea va da ceva rod cel mai devreme in 2016 (15% fata de maturitate), iar ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe veniturile din activitati agricole iuliif iuliif Buna ziua, In ianuarie 2015 am achizitionat o livada de meri batrana care nu produce. M-am inscris la Apia pentru subventie si am realizat lucrari la ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)