avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 221 pentru plantatie care nu e inca pe rod
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 221 pentru plantatie care nu e inca pe rod

Buna ziua,

Am o plantatie de arbusti fructiferi abia infiintata anul acesta, deci ea va da ceva rod cel mai devreme in 2016 (15% fata de maturitate), iar apoi ajunge progresiv la maturitate abia in anul 8 de la infiintare. Totusi, cei de la Adm. Fin. mi-au trimis notificare, ca nu am depus declaratia 221. Am fost acolo, incercand sa-i explic functionarei cum stau lucrurile, deci ca n-am niciun fel de venit inca, deci nu pot sa-mi ceara sa platesc impozit. Dar nici n-a vrut sa auda,spunand ca pentru plantatia pe care o am se considera norma de venit 1385 lei/ha, pentru ce depaseste 1 ha. N-am platit, dar va rog sa ma sfatuiasca cineva, cum as putea scapa de aceasta datorie fictiva.

Va multumesc anticipat si va doresc un An nou cu sanatate si bucurie!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:48, 30 Decembrie 2013
Impozitul care se plateste in urma depunerii declaratiei 221 se refera la livada pe rod.
Art. 72 din codul fiscal: Pomi pe rod, până la 1,5 ha neimpozabil.
Cand ati infiintat acea livada cred ca ati avut un proiect/autorizatie de infiintare a unei plantatii de pomi prin care sa le demonstrati perioada pana sa intre pe rod.
Dvs ce suprafata aveti in total ?
Multumesc. Da, am autorizatie, dar nu specifica decat ce soiuri pot planta, pe ce suprafata si sa ma incadrez in perioada de plantare de 2 ani de la emiterea autorizatiei. Deci nicio referire la anul cand va intra pe rod. Aveti o alta sugestie?
M-am gandit sa trimit un raspuns in scris la Fisc si sa le explic situatia. Poate asa se gandesc mai bine si imi dau o solutie pertinenta.
Am 6 ha.
Da. Faceti o hartie catre finante (in care sa specificati ca impozitul se refera la venitul obtinut de pe acel teren si ca in codul fiscal, la art. 72 se refera la suprafata cu pomi pe rod) la care atasati copie dupa decizia de impunere, autorizatia si daca aveti de la cei ce v-au livrat pomii o hartie cu ce spuneati referitor la cand intra pe rod.
Dar asta faceti-o repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)
Venituri persoana aflata in intretinere ioannn ioannn Vreau sa platesc arenda anuala de 1000 lei unei doamne AFLATA IN INTRETINEREA fiului ei. Ea spune ca, cumpara multe medicamente scumpe cu preturi reduse sau ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)