avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe veniturile din activitati agricole
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe veniturile din activitati agricole

Buna ziua,

In ianuarie 2015 am achizitionat o livada de meri batrana care nu produce. M-am inscris la Apia pentru subventie si am realizat lucrari la livada(taieri) pentru refacere. Nu am produs nimic anul trecut si probabil nu voi produce nici anul acesta.
Intrebarea mea este daca ca persoana fizica(nu PFA) pot da declaratie de venit din pomicultura in sistem real si nu la norma de venit. Livada este de 8 hectare.
De asemenea, am crezut ca pentru 2015 voi da declaratie de venituri in 2016(ca in mod normal asa e, vine toamna si vezi ce recolta ai asa ca dai declaratia de venit si taxele aferente). In conditia in care pentru 2015 nu am pana acum, ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:47, 7 Aprilie 2016
Nu s-a schimbat nimic fata de cum ati procedat anul trecut. Tot cu d221 depusa pana la 25 mai 2016, tot pana la 1,5 ha pomi pe rod nu se impoziteaza. Vedeti care e valoarea stabilita pentru acest an la norma de venit in judetul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit livada cires tiltil tiltil Daca arendez 3.5 hectare livada cires ce impozit pe venit platesc la anaf? Sunt PFA. Multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratia 221 pentru plantatie care nu e inca pe rod dia_8 dia_8 Buna ziua, Am o plantatie de arbusti fructiferi abia infiintata anul acesta, deci ea va da ceva rod cel mai devreme in 2016 (15% fata de maturitate), iar ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata impozit agricol teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Detin in arenda o livada traditionala de meri f batrana,nestropita de 10 ani, inregistrata la APIA ca pasune permanenta.In aceste coditii trebuie ... (vezi toată discuția)