avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa uzata moral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa uzata moral

Buna seara,Am o firma de vanzare produse electrocasnice.In prezent nu mai desfasor activitate in aceasta firma,dar am ramas cu un stoc de marfa uzata moral pe care nu o mai pot vinde.Ce cai legale exista pentru a scade aceasta marfa in actele contabile.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 00:32, 28 Iulie 2011
OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, pot fi vandute la un pret mai mic decat costul de achizitie, acele produse care intr-o perioada de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vandute. De retinut si faptul ca, potrivit art. 21 alin. (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc marfa adi02ro adi02ro o societate ar dori sa-si inceteze activitatea dar mai are un stoc de marfa, pentru al lichida s-ar dori reducerea preturilor de vanzare sub valoarea de ... (vezi toată discuția)
Vanzare la preturi mai mici decat cele de achizitie aiss aiss As dori sa stiu daca produsele pe care firma mea le-a cumparat in baza unei precomenzi si cu care am ramas pe stoc, le pot vinde la preturi mai mici decat cele ... (vezi toată discuția)
Tva marfa vanduta sub pretul de achizitie nukarela nukarela O FIRMA LICHIDEAZA STOCUL DE MARFA.PRETUL DE VANZARE ESTE SUB PRETUL DE ACHIZITIE, IN ACEST CAZ DE COLECTEAZA TVA PT VANZARE IN PIERDERE? (vezi toată discuția)