avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... chitanta de mana specificand restituirea unei parti a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

chitanta de mana specificand restituirea unei parti a creantei este valida?

as dorii sa stiu daca chitanta de mana eliberata de imprumutator scrisa si semnata de acesta este valabila ca si act in eventualitatea in care nu se recunoaste returnarea de catre imprumutat a acelei parti din creanta -achitata inainte de termenul scadent al returnarii creantei(imprumut in acest caz )
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:35, 28 Iulie 2011
Este valabila.
Chitanta respectiva este perfect valabila
Valabila,dar...sa fie scrisul lui.Instanta poate cere in sedinta specimen de semnatura[il pune sa scrie prima propozitie si sa semneze de 10 ori-de ex.].Daca are indoieli si nu aveti nici martori ce au vazut cand a scris ...puteti ajunge la proba grafologica. #-o
Chitanta olografa va fi verificata de instanta in procedura verificarii de scripte, doar in situatia in care emitentul chitantei isi va contesta scrisul si semnatura. Instantei nu-i este permis sa procedeze la verificarea chitantei din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs civil posibilitatea verificãrii de scripte de cãtre însãși instanța de recurs EU_2007 EU_2007 Bună ziua . Vă supun atenției următoarea speță : se solicită instanței de fond, prin acțiunea civilă introductivă, restituirea unui ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Imprumut banesc POMPILLIA POMPILLIA Recent am avut posibilitatea sa imprumut o suma importanta de bani de la o ruda, suma pe care o sa o returnez in rate in termen de un an in conditiile pe care ... (vezi toată discuția)