avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii fiscale II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii fiscale II

Buna ziua!

Sunt titulara unei Intreprinderi Individuale, inregistrat la sfarsitul lui mai la ORC, nu am angajati. Ce declaratii fiscale trebuie sa depun la Finante? Pana acum am depus doar formularul din care mi-au calculat cei 16% din venit si am primit acasa decizia de impunere pe care am platit-o in 15 iunie. Trebuie sa depun declaratia 112 si daca nu am angajati? Ce alte declaratii se depun?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Kellynda , utilizator 10:12, 28 Iulie 2011
Titularul intreprinderii individuale depune declaratia de asigurare pentru pensii, contributiile la sanatate o singura da pe an. Contributia de somaj este optionala.
Declaratia 112 nu se depune in cazul in care nu aveti salariati.
Sunteti platitoare de TVA sau nu?
Daca sunteti platitoare de TVA (din intrebarea postata de dvs. nu reiese daca aveti sau nu aceasta calitate), ar fi trebuit sa depuneti pana pe 25.07.2011 declaratia 300 si declaratia 394.

Daca nu sunteti platitoare de TVA nu trebuie sa depuneti nici o declaratie.

Declaratia 112 se depune doar de entitatile care au angajati.

Anul viitor va trebui sa depuneti unele declaratii.

Anul acesta veti depune declaratii in plus fata de ceea ce ati depus pana acum, doar daca veti deveni platitoare de TVA (prin optiune sau prin depasirea plafonului) sau veti face angajari.
Nu sunt platitoare de TVA. Cand anume se depune declaratia de asigurare pentru pensii, contributiile la sanatate la sfarsitul anului?

Va multumesc mult pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Kellynda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o intreprindere individuala crystyn_p crystyn_p Ce declaratii e obligata sa depuna conform legii o Intreprindere Individuala cu angajati cod CAEN 3832 - recuperarea materialelor reciclabile ... (vezi toată discuția)
I.i. platitor de tva ralucutabar ralucutabar as dori sa va intreb referitor la i.i. platitor de tva, se inregistreaza, daca am inteles bine - in registru de vanzari si registru de cumparari, iar ... (vezi toată discuția)
Cass pentru intreprinderea individuala elkecri elkecri Buna ziua, Mi-am facut o intreprindere individuala la inceputul anului si in momentul acela eram angajat la o societate asa ca nu trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)