M-ar interesa care este procedura in cazul in care o autorizatie de construire este eliberata "gresit", astfel: adresa pe care s-a cerut eliberarea autorizatiei este pe str. X, insa terenul se intinde pana in str. Y, iar constructia efectiv este pe str. Y, iar toate actele, avizele, certificatul de urbanism, cat si autorizatia sunt eliberate pe str. X. , unde s-a si cerut, asa cum am mai aratat. Mentionez ca pe titlul de proprietate nu este trecuta adresa, iar potrivit numarului cadastral str este str. X. Deci efectiv in urma cererii, cat si dupa verificarea actelor, autorizatia a fost eliberata corect, insa constructia este dinspre str. Y.
Care este procedura intr-un astfel de caz, cum se poate rezolva situatia, atat pt solicitant, cat si din punctul de vedere al autoritatii emitente?
Va multumesc!
Va puteti duce la Primaria care a eliberat autorizatia sa le explicati problema.Cel mai probabil vor face o modificare a autorizatiei initiale mentionand la adresa imobilului str X / str Y( ar trebui mentionate ambele strazi ) sau cel putin strada mentionata in extrasul de carte funciara de informare privind situatia imobilului ( terenului pe care urma sa construiti) pe care erati obligata sa il prezentati in documentatia care insotea cererea de eliberare a autorizatiei de construire.
Nu sunt jurist dar am lucrat multi ani in domeniul acesta si am avut si eu aceeasi problema.Este important ca in autorizatie , intabulare si extras sa apara strada Y.
Probabil ca vi se va cere un extras de carte funciara actualizat ( il puteti lua de la Oficiul de Cdastru si Publicitate Imobiliara ) , copie dupa intabularea imobilului - trebuie sa o aveti la actele de proprietate ale imobilului, o cerere de rectificare a autorizatiei emise initial.Atentie!..uitati-va si pe documentatia intocmita de arhitect si proiectanti si vedeti daca este mentionata adresa corecta la investitia pe care urmeaza sa o realizati.
Mult succes!
Probabil ca cei de la Primarie au cautat adresa imobilului in actele prezentate de d-voastra .Daca nu au gasit strada Y inseamna ca va trebui sa faceti o actualizare a cadastrului si a intabularii.Procedura e destul de anevoioasa .
Cel mai bine va duceti sa discutati la Primarie.Poate gasesc o solutie mai simpla de rezolvare a problemei d-voastra.
O zi buna!