Ar fi aproape dragut ceea ce scrieti, dar nu e deloc asa. Nu puteti aplica rationamente de acest fel acolo unde exista reglementari stricte.
1) Salariatul NU poate renunta la drepturile care ii sunt recunoscute prin lege, in special cel la concediu de odihna (vezi articolele 11, 38 si 139 din Codul Muncii).
2) Concediul de odihna trebuie efectuat anual:
Codul Muncii
Articolul 141
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
si
Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010
Articolul 60
(2) Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
Acordarea dreptului la concediu de odihna nu e conditionata nici de interesul manifestat de salariat, nici de existenta unei cereri scrise. Este obligatia angajatorului sa ia toate masurile pentru administrarea propriei afaceri, cu respectarea legii si a acordului partilor. Acolo unde salariatul nu poate dispune de dreptul sau, angajatorul nu are de ales: urmeaza
legea si nu vointa salariatului.
Ma tem ca acest caz este unul in care nu aveti cum sa prevalati. Salariatul are aproape toate argumentele legale de partea sa, in vreme ce dvs. nu aveti mai nimic.