Acum vreo 3 luni eram in trafic rutier si intr-o curba am intrat intr-un tir, ploua, masina in care eram eu s-a avariat complet, eu am scapat cu 3 fracturi la picior, operatie, spitalizare.... eu am fost cel vinovat potrivit concluziei politiei, nu am adaptat viteza la conditiile de mers. Eram in timpul serviciului, cu masina firmei.
Directorul a spus ca nu il intereseaza masina, eu sa fiu bine. Trecand timpul, eu fiind in concediu medical si acum, s-a razgandit. Masina nu avea cosco full, doar asigurarea obligatorie. De fapt, firmele nu sunt obligatorii sa aiba casco full la toate masinile?
Ma aflu intr-o situatie foarte grea. Intrebarea mea este ce pot sa fac? Este legal sa pretinda toti banii pe masina?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Este legal sa pretinda despagubirile, dar la fel de legal este sa nici nu i le dati si sa gaseasca instanta de judecata solutia. Fara hotarare definitiva si irevocabila nu se pot efectua retineri salariale drept despagubiri.
Succes, si sanatate maxima ca e mai buna decat toate!
Parerea mea este sa urmati sfatul colegului "axl" in cazul in care pretentiile din partea firmei sunt exagerate. Daca pretentiile sunt realiste platiti-le. In cazul in care firma va va da in judecata veti suporta si cheltuielile de judecata care nu sunt mici.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Daca ma da in judecata, as avea sansa sa castig? Daca da, cum? Ar avea vreo valoare daca am martor care confirma ca l-a auzit spunand ca nu ar pretinde nimic?
Si alta intrebare: in timpul concediului medical, angajatorul are voie sa micsoreze salariul?
Ca sa primesc un raspuns cat mai concret, mai spun un detaliu semnificativ: sotia mea lucra la aceeasi firma si din cauza stresului si conditiilor cat mai grele de la munca, si-a dat demisia.
Daca nu ati contestat in timp util cele retinute de politie, sansele de a mai schimba ceva in favoarea dvs. sunt foarte mici.
Trebuie sa va concentrati pe suma necesara repararii vehiculului, sa ii cereti sefului sa accepte un service mai ieftin, etc.
in rest, boala sotiei, greutatile inerente vietii de zi cu zi nu vor fi luate in considerare atata timp cat sunteti vinovat de producerea pagubelor.
Si nu, firmele nu sunt obligate sa incheiei asigurare CASCO, dar au posibilitatea de a se indrepta pentru recuperarea prejudiciului creat impotriva propriilor salariati vinovati care au condus acele vehicule.
Accident
bebitza
buna seara
Am un prieten care era angajat ca sofer la o firma.Acesta a avut un accident rutier cu masina firmei,in timpul programului de lucru, in urma caruia ... (vezi toată discuția)