avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asigurare transport de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asigurare transport de catre angajator

Buna ziua,
Am si eu o mare nelamurire. In conditiile in care programul de lucru se termina cu mult peste ora de functionare a transportului public in comun, 23.30 - 00.00, si distanta dintre punctul de lucru si domiciliu este destul de mare, in unele cazuri foarte mare, exista vreo lege, reglementare sau ceva care sa oblige angajatorul sa asigure transportul???sau macar sa il deconteze??

Acest caz este destul de simplu, multi dintre noi suntem obligati sa venim pe jos acasa de la serviciu,3-4 km, programul se termina la ora 23.30 si uneori termini si mai tarziu. Sa nu mai aducem in discutie zilele in schimbi tura si dimineata la 6 trebuie sa fii inapoi.

Va rog eu mult sa ma ajutati ca am tot cautat de ceva timp.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:41, 30 Iulie 2011
Rugati sindicatul sa renegocieze contractul colectiv de munca la nivel de societate comerciala.
Numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului , in R.I. al acestuia sau in c.i.m. , angajatorul este obligat sa asigure transportul respectiv.
Incercati sa vorbiti cu acesta despre o asemenea posibilitate.
Nici nu incape in discutie, atunci cand am semnat contractu ni s-a spus ca locul de munca va fi cat mai aproape de casa. Dar acum dupa cateva luni de activitate raspunsul lor la aceasta problema: "nu iti convine da-ti demisia". De sindicat nu am nici o idee, nu stiu daca exista sau cum sa iau legatura cu cineva...
Multumesc tuturor pentru rapuns.
O seara cat mai frumoasa.
Cand am semnat contractul ni s-a spus... Degeaba, daca nu s-a si scris! Incercati macar o mediere din partea Inspectiei Muncii, adresati-va cu o cerere scrisa in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
emil6702, utilizator
BorisAdrian a scris:

Nici nu incape in discutie, atunci cand am semnat contractu ni s-a spus ca locul de munca va fi cat mai aproape de casa. Dar acum dupa cateva luni de activitate raspunsul lor la aceasta problema: "nu iti convine da-ti demisia". De sindicat nu am nici o idee, nu stiu daca exista sau cum sa iau legatura cu cineva...
Multumesc tuturor pentru rapuns.
O seara cat mai frumoasa.

Verba volant, scripta manent , vorbele se pierd in vant, in timp ce scrisul ramane pe hartie, este o expresie latina folosita atunci cand vrem sa avem dovada celor spuse, stabilite intr-o intelegere, negociere etc.

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu 3l3na 3l3na buna ziua, problema mea este urmatoarea: a fost restrictionat postl pe care lucram, am terminat perioada de preaviz de 20 zile/4 ore,am plecat deja de 45 zile ... (vezi toată discuția)
Declaratii verbale nesustinute de probe scrise elagrosu elagrosu Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces in care cineva acuza doar in baza unor declaratii verbale ce sanse de cistig are acea part. Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Plecare de la locul de munca david10 david10 Buna ziua, Va descriu o situatie concreta la care as avea nevoie de un raspuns: Dupa o discutie cu superiorul direct am aflat ca nu mai sunt dorit la locul ... (vezi toată discuția)