Buna ziua,
Va descriu o situatie concreta la care as avea nevoie de un raspuns: Dupa o discutie cu superiorul direct am aflat ca nu mai sunt dorit la locul de munca, dar pentru ca am rezultate nu vrea "sa ma dea afara" si ar fi mai bine sa plec eu . Ok stiam ca nu ma poate da afara dar am ajuns la o intelegere ca eu sa plec in 2 luni de bunavoie. Mentionez ca nu am scris sau semnat ceva din care sa reiasa acest lucru, a fost doar o discutie verbala.
Dupa vreo cateva minute primesc un mail la care eu era in Carbon Copy adresat directorului regional prin care era instiintat de decizia mea cum ca voi pleca peste 2 luni.
Daca eu nu mai doresc sa plec poate fi considerat acest mail o dovada cum ca eu a-s fi zis ca plec, poate fi folosit ca un pretext de concediere?
Astept raspunsul dumnevoastra.
Buna ziua !
Nu poate fi considerat nicidecum acel mail un motiv de concediere . Bineinteles ca sunt alte tertipuri legale care pot fi folosite de angajator in cazul in care nu mai doreste sa activati in cadrul firmei ....
Verba volant, scripta manent spune un proverb latin ... atata timp cat nu ati fcaut niciun demers scris in acest sens, nu se pot folosi de discutia verbala avuta acum ceva timp ...
Instiintarea adresata directorului regional nu are nicio relevanta juridica ... insa exista posibilitatea sicanarii in activitatea zilnica de catre cei cu care ati vorbit despre plecare, astfel incat a va oblige sa va dati demisia.