avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii verbale nesustinute de probe scrise
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii verbale nesustinute de probe scrise

Buna seara,
As dori sa stiu daca intr-un proces in care cineva acuza doar in baza unor declaratii verbale ce sanse de cistig are acea part. Precizez ca nu are dovezi scrise, doar declaratiile a trei persoane care zic ca "tu stiai...." dar fara a proba faptul ca stiam.
Eu cum pot sa ma apar ? pentru ca nu stiam , este vorba de o lupta intre o com[anie mare si persoana mea intr-un litigiu de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 14 Ianuarie 2010
" verba volant scripta manent "!!!
Exista dovada scrisa ca stiati?
Faptul ca " tu stiai..." nu mi se pare o proba in instanta. La fel de bine si " ei stiau...." si n-au luat masurile legale pentru rezolvarea acestui secret. :)
Trebuie sa faca dovada ca dvs ati luat la cunostinta de acele lucruri ... depinde despre ce este vorba? ... posibil ca prin declaratiile unor martori sa se dovedeasca ca dvs ati luat la cunostinta de ceea ce sustine angajatorul.
In litigiile de munca, proba este inversa, astfel incat angajatorul trebuie sa dovedeasca contrariul celor afirmate de angajatul reclamant, astfel ca instantele intr-un proces nu se pronunta pe ,,vorbe ,, aiurea ci pe probe, numai ca nu ati detality situatia si nu ne putem da seama exact despre ce este vorba.
Nu uitati ca si declaratiile sunt probe.Pentru a vi se raspunde corect trebuie vazut cazul.de ce nu consultati un avocat

Alte discuții în legătură

Promisiunea verbala are valoare juridica? MrFB MrFB Buna ziua, Daca o companie a promis doar verbal companiei mele ca ii va da 50% din comisionul cuvenit,in cazul in care nu respecta acest lucru si il dau in ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata, pe baza mincinoasa? AlexandraCarmenp AlexandraCarmenp Buna seara oameni buni. Am contractat o firma de constructii pt montarea acoperisului unei case. A venit un inginer pt a lua masuratori si a face un pret al ... (vezi toată discuția)
Promisiuni dezvoltator mikono mikono Buna ziua, am cumparat un apartament si dupa ce am platit toi banii aflu ca dezvoltatorul nu se tine de cuvant si nu mai face un mic parculet in ansamblu. Am ... (vezi toată discuția)