avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pusã sã aștept (de cãtre funcționara unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pusã sã aștept (de cãtre funcționara unei bãnci) implinirea a 120 de zile de întârziere în plata ratelor,pentru ca apoi sã închei o convenție de platã

Bună ziua!

Vă rog din tot sufletul să-mi spuneți dacă mai este ceva de făcut.
În anul 2007 am luat un credit de la o bancă.După 2 ani (din cauza unor probleme personale) am întârziat cu plata a 2 rate.A treia lună,soțul meu a fost la bancă și a plătit cele 2 rate+luna în curs.La câteva zile distanță,tot soțul,a fost să depună contravaloarea ratei următoare.Surpriză;de la ghișeu a fost trimis la un consultant de credite,deoarece casiera nu putea încasa suma.
Răspunsul acestuia a fost următorul:"dosarul a fost trimis în instanță datorită întârzierilor mai mari de 120 zile."După o căutare mai amănunțită acesta a descoperit adevăratul număr de zile întârziate: 66??? Petru că nu știa ce să ne răspundă,am lăsat numărul de telefon.După câteva zile am fost chemată la bancă și am fost sfătuită să nu mai efectuez nici o tranzacție pe cont până la înplinirea termenului de 120 zile întârziere;altfel nu pot încheia o convenție de plată.
Până la convenție rata a fost de 250 RON.Ca să fiu ajutată să plătesc , în urma convenției arezultat o rată de 500 RON lunar pe o perioadă de 2 ani.

Aștept cu mare interes răspunsul.
Cu respect,
A.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:07, 29 Iulie 2011
nu cred ca am inteles, nu e logic...
cand sotul a mers sa plateasca rata, ratele restante pt cele 66 de zile, erau deja platite. ati fi datorat doar penalizari pt perioada in care datoria figura ca restanta. apoi nu ati mai platit nu stiu cat timp ( nu am inteles daca 120 de zile sau diferenta de la 66 la 120), ca asa v-au zis... ca sa ce? sa acumulati penalizari si dobanda, pe care sa le recuperati platind 250 de lei lunar ( in afara de rata ) timp de 2 ani.
cereti si dvs explicatii bancii de ce platiti 500 lei lunar, ce reprezinta aceasta suma.
nu aveti de ce va adresa protectiei consumatorului, nu aveti vreo dovada ca v-au zis sa nu platiti 120 de zile
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma.....cu un sfat... TANASE SIMONA TANASE SIMONA buna seara. ...incep prin a va ruga sa ma ajutati ..pe 03 06 2007 am facut un credit la o banca din oras. eu sunt in concediul ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor !!!! credit ipotecar dangerux dangerux Buna ziua, am un credit ipotecar din 2008 pe care l-am restructurat in urma cu 2 ani .Am o rata restanta , iar a doua rata o platesc cu intarziere , dar o ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)