avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

La conditiile de acordare CCC conteaza daca realizarea veniturilor de 12 luni persoana respectiva era angajat cu 2 ore/zi si nu cu 8 ore/zi?
Mai este in vigoare optiunea de a alege dupa 2 ani de CCC si inca un an CFP? si daca da, unde ar trebui sa depune documentatia ( fiind PFA)?
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 21:57, 29 Iulie 2011
"- concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei. Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, persoanele care au optat pentru acordarea acestor masuri au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. De asemenea, parintele care se reintoarce la munca inainte de expirarea primelor 12 luni de concediu, are dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

- concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei. Persoanele care au optat pentru aceasta categorie de drepturi nu beneficiaza de stimulentul de insertie mentionat la categoria precedenta

Aceasta ar insemna ca persona res[pectiva acuma de 2 ani a optat pentru CCC de 2 ani, nu mai poate beneficia de CFP pentru inca un an? ( ea nu este angajata si are PFA)
1. Nu conteaza ca ati lucrat cu 2 ore sau cu 8 ore pe zi. Important este ca ati avut un CIM.
2. Precizati data nasterii copilului.
3. In cazul in care este vorba de o PFA nu vad rostul de a lua CFP. Poate sa stea acasa cat vrea, dupa CCC, fara sa ceara aprobarea cuiva.
data nasterii copilului este 2009 august
Iar Rostul ar fi ca ea ar mai dori sa lasa activitatea sa pe PFA suspendata inca un an.( ca oricum nu lucreaza). Deci exista posibilitatea de a intra In CFP daca are PFA si care este baza legala si unde ar trebui sa depuna documentatia respectiva?

Va multumesc din suflet
Mai exact dansa ar dori sa benefizieze de acest drept , fiindca nu vrea sa plateasca impozite, taxe ect...
Sau poate eventual sa intra in CFP pentru studii? Este in al doilea an in facultate si in acelasi timp sa aiba activitatea PFA suspendata?

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie dupa concediu fara plata mihaela_m84 mihaela_m84 Buna seara, Copilul este nascut pe 24 martie 2012, iar eu am optat pentru un an de concediu crestere copil. Conform modificarilor din 2012, concediul meu ... (vezi toată discuția)
Maternitate pfa timis2014 timis2014 Buna dimineata. O persoana care activeaza ca PFA, insarcinata, care NU DORESTE SA INTRE IN CONCEDIU DE MATERNITATE (profesia ii permite sa lucreze 2-3 ore/zi ... (vezi toată discuția)
Srl-debutant si cic iuliamarin iuliamarin Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt angajata part-time la o societate, as dori sa imi ... (vezi toată discuția)