avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de noapte

daca in cim nu s-a stipulat spor de noapte pot fi obligat la plata lui
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 15:21, 29 Iulie 2011
Da, potrivit Codului Muncii .. insa atentie acordarea acestuia nu este obligatorie , intrucat, salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Prin urmare, salariatii de noapte benficiaza fie de drepturile prevazute la lit a , fie de cele prevazute la lit.b.
Sporul de noapte se plateste chiar daca nu este specificat in CIM, conform art. 125 din Legea 53/2003 Republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru munca prestata in timpul noptii mayuk27 mayuk27 Sunt agent de politie si lucrez cate14 nopti pe luna. Vă rog sa-mi spuneti care este numarul minim şi maxim de nopti pe care le pot lucra intr-o luna pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau un raspuns dodisor1962 dodisor1962 As dori sa stiu daca la o firma privata ,patronul are obligatia de a plati angajatilor atat sporul de vechime cat si orele de noapte ,acest angajat ar avea ... (vezi toată discuția)
Spor ore noapte Croatia Croatia Cate nopti trebuie lucrate intr-o luna pentru a beneficia de sporul de noapte! (vezi toată discuția)