avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta (handicap accentuat)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta (handicap accentuat)

Buna ziua, ma numesc Manuela, sunt nascuta in 21.04.1965, sunt salariata din 04.09.1984 si detin un certificat de handicap accentuat din anul 2000 ( dar handicapul il am din copilarie). As dori sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:54, 11 August 2011
Veti beneficia de pensie pentru limita de varsta in februarie 2028, la implinirea varstei de 62 de ani si 10 luni.

Varsta standard de pensionare se reduce numai daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat si acest aspect trebuie atestat prin certificatul de incadrare in grad de handicap. Or, din ceea ce ati scris rezulta ca data incadrarii in grad de handicap este ulterioara datei primei angajari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in caz de handicap vulcantudorita vulcantudorita Sunt nascuta la data de 20.06.1957, am o vechime in munca de 30 ani si handicat grad II. As vrea sa stiu daca si cu cat se reduce varsta de pesionare. (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap adriana9p adriana9p Buna ziua. Ma numesc Adriana si sunt nascuta in 17.12.1961, si am o vechime in campul muncii de 28 de ani si am si un grad de handicap din nastere gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Mircea  PELEA Mircea PELEA Buna ziua ! In iulie implinesc 59 de ani. Sunt profesor titular, absolvent al Univ. Bucuresti Facultatea de Geografie si al Facultatii de Drept,(fara sa ... (vezi toată discuția)