avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate inapoia permisul de conducere pana se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate inapoia permisul de conducere pana se pronunta o hotarare in cauza?

buna ziua as vrea sa stiu si eu daca se poate inapoia permisul de conducere retinut pana ce se da o sentinta de la tribunal (permisul a fost retinut pt alcool) si daca se poate care e procedura precizez ca nu sa intamplat nici un accident ,victime,pagube etc dar alcoolemia a fost mai mult de 0,40 la etilotest
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 09:22, 1 August 2011
solicitati procurorului de caz emiterea unei dovezi ptr a circula. Aveti grija ca aceasta se reinnoieste la fiecare 30 de zile.
In caz de alcol la volan este complicata situatia...chiar daca nu s-a produs accident.
Ar fi indicat sa faceti tot posibilul sa incercati sa obtineti o amenda administrativa.
Sa nu va descurajati daca cererea dvs. de a primi o dovada va fi respinsa.
Pentru a avea sanse la amenda administrativa trebuie sa va angajati avocat care sa isi dea silinta sa va apere foarte bine.Altfel, veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare si va fi anulat permisul de conducere...
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Care este rezultatul stabilit in urma probelor biologice recoltate ?
Pt conducere sub influienta alcoolului nu se da dreptul de circulatie.
gresit. dovada se va emite daca procurorul considera ca cererea este temeinica si nu persoana ce o solicita nu reprezinta pericol public.

cererea trebuie sa fie bine motivata, asa cum a spus colegul meu avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Daca nu doresti probe biologice ti se ia permisul. daca doresti ti se ia 24 de ore + 15 zile. buna lege! ContSters184021 ContSters184021 0,00 mg/l este o concentratie de cel mult 0,40 mg/l... Deci, legal politistul retine orice permis de conducere (\"i se retine\") daca valoarea concentratiei ... (vezi toată discuția)
Infractiune la legislatia rutiera corina78 corina78 As dori un sfat de la un specialist cu privire la urmatoarea situatie: conducere in stare de ebrietate pe un drum public, refuz recoltare probe biologice a ... (vezi toată discuția)