avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Durata rezolvare plangeri penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Durata rezolvare plangeri penala

Cunoasteti cazuri de plangeri penale nerezolvate in mai mult de 2 (doi) ani si 4 (patru) luni, cu toate interventiile posibile ?
Ce poate fi facut in acest caz ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
ContSters210520, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:45, 12 August 2011
r.gabi a scris:

Aveti posibilitate de a formula plangere penala la procurorul ierarhic superior al celui care a dat solutia , in termen de 20 de zile sau daca nu vi se raspunde in alte 20 de zile de catre seful procurorului care a dat prima solutie sa va adresati instantei de judecata.
Toate actele de urmarire penala pot fi contestate in temeiul art.275-278 c.pr.pen
In cazul in care am facut o plangere penala catre un prim procuror( pentru tulburare de posesie)si nu am primit nimic in 3 luni de zile ce ma sfatuiti sa fac?Sa ma adresez instantei de judecata ?Mentionez ca dosarul a plecat de la politia unde s a facut cercetarea. Va multumesc anticipat.
Reveniti cu o cerere prin care solicitati sa fiti informat in ce stadiul de cercetare este cererea dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters210520, utilizator
Nu este vorba despre reveniri , decat pentru a aafla stadiul cercetarilor care se intreprind de un anumit organ.
Este vorba despre termenele in care pot fi atacate actele de urmarire penala intocmite si solutiile procurorilor.
Cu respect , va rog sa cititi inca o data prevederile art.275-278 c.pr.pen
Care acte, daca nu dau nici un raspuns ??
Nu este vorba de acte , ci de termene pe care vi le-am aratat mai sus.
Dvs in termenele respective nu ati formulat plangere penala , iar daca ati formulat si nu vi s-a raspuns , nu v-ati adresat instantei de judecata pentru a solutiona plangerea ramasa fara raspuns de la primul procuror.
Rugamintea mea este sa recititi cele scrise mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? liviuu liviuu Care este parcursul unei plangeri penale? plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)