avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociati firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociati firma

Buna seara. Sunt asociat la un s.r.l. din anul 1994, mentionez ca asociatul meu a marit capitalul social, tot el a muncit la societate in tot acest timp,mai pe scurt eu nu am avut nici un fel de contributie la societate decat cu numele. As dori sa stiu daca pot sa cer drepturi de la societate in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:51, 31 Iulie 2011
Legal DA, moral NU prea.
Uitati-va la ce scrie in actul constitutiv, respectiv care e procentul la beneficii si la pierderi. Acolo trebuie sa fie raspunsul pe care il cautati.
Multumesc. in act suntem cu drepturi egale ,dar eu nu am avut nici o participatie la societate nici fizica nici materiala?
Daca sunteti cu drepturi egale , beneficiati de cota inscrisa in actul constitutiv. Teoretic ca asociat ati aportat o suma in vederea desfasurarii unei activitati, urmand ca administratorul/administratorii societatii sa-si desfasoare activitatea sub controlul dvs.
normal ca da, sunteti asociat.

Alte discuții în legătură

Aportul la capitalul social mocanumariamadalina mocanumariamadalina Actiunile detinute la o societate comerciala pot fi aduse ca aport social pentru constituirea capitalului social al unei alte societati comerciale? (vezi toată discuția)
Cum se imparte profitul firmei cu asociati Alex-andra Alex-andra Cum se imparte profitul intr.o firma cu asociati. Impartirea se face automat in conturile contabile, urmand a fi retras de fiecare parte? Poate doar cealalta ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate cu aport in natura scorus69 scorus69 buna ziua vreau sa infiintez un SRLcu 2 asociati (1 asociat persoana fizica si un asociat persoana juridica).Persoana juridica are un apartament de 50.000 ... (vezi toată discuția)