Din punctul meu de vedere nu puteti aduce aport la capitalul social actiunile detinute in cadrul unei alte societati pentru ca nu pot fi considerat aporturi in natura.
Legea 31/1990
Art. 15. - (1) Aporturile în numerar sunt obligatorii la constituirea oricărei forme de societate.
(2) Aporturile în natură sunt admise la toate formele de societate. Aceste aporturi se realizează prin transferarea drepturilor corespunzătoare şi prin predarea efectivă către societate a bunurilor aflate în stare de utilizare.
(3) Aporturile în creanţe sunt liberate potrivit art. 84. Asemenea aporturi nu sunt admise la societăţile pe acţiuni care se constituie prin subscripţie publică şi nici la societăţile în comandită pe acţiuni sau cu răspundere limitată.
(4) Prestaţiile în muncă nu pot constitui aport la formarea sau majorarea capitalului social.
(5) Asociaţii în societatea în nume colectiv şi asociaţii comanditaţi se pot obliga la prestaţii în muncă cu titlu de aport social dar care nu pot constitui aport la formarea sau la majorarea capitalului social. În schimbul acestui aport, asociaţii au dreptul să participe, potrivit actului constitutiv, la împărţirea beneficiilor şi a. activului social, rămânând, totodată, obligaţi să participe la pierderi.
Parerea mea este ca nu. Actiunile sunt titluri negociabile si transmisibile. Conform art. 11 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, ,,partile sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile".
Dar daca NU exista profit?
Capital social=actiuni= participatie (%) = profit sau pierdere
pierderea nu poate fi adusa aport social.
Nici daca am conveni, in abstract, ca am putea aporta valoarea actiunilor la capitalul social, valoarea acestora ar fi relativa. Modificarile capitalului social prin crestere/reducere ar fi atat de multe incat ” i-am face oameni pe cei de la ORC”.