daca cetatean strain de nationalitate non UE, rezident intr-o tara din UE, poate calatori in romania si la frontiera sa prezinte doar titlul de sejur pe care il detine si cu care are drept de sedere in tara membra UE. astep un raspuns. va multumesc anticipat.
Este scutit de la obtinerea vizei de intrare in Romania si poate sa stea pana la 90 zile in decurs de 6 luni doar daca detine un permis de sedere permanenta intr-un stat UE eliberat in conformitate cu prevederile Directivei (CE) 109/2003, valabil pentru o perioada de cel putin 5 ani, care contine la rubrica "tipul permisului" mentiunea "rezident pe termen lung - EC".
La intrarea in Romania trebuie sa prezinte, de asemenea, pasaport valabil cel putin 3 luni peste perioada sederii in Romania si i se pot solicita documente justificative privind scopul si durata calatoriei, asigurare medicala, dovada mijloacelor de intretinere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Viza
dawoodyad
sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)
Carte identitate
lavi23
cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)