avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat la suta mostenesc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat la suta mostenesc?

Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este cat mostenesc eu si cat mosteneste sotia lui?il mostenesc si pe unchiul meu o parte(deoarece era casa lui parinteasca, nu era facuta impreuna cu sotia)? sau doar pe mama mea?
Multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:54, 30 Iulie 2011
Dumneavoastra ati acceptat mostenirea dupa mama, bunic si unchi?

Unele instante considera ca daca mostenitorul a locuit in locuinta si a platit impozitele a acceptat tacit mostenirea.

Succesiunea se deschide prin moarte. Mostenitorii trebuie sa dezbata succesiunea dar nu exista un termen anume in care trebuie sa dezbata succesiunea.

În ce stadiu al judecatii sunteti, instanta a hotarat ceva pana acum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Am acceptat mostenirea printr-o declaratie la notar in 6 luni de la implinirea varstei de 18 ani, chiar daca trecusera mai mult de 6 luni de la moartea bunicilor (in cazul in care am fost minor ii vorba de 6 luni de cand implinesc 18 ani.)

Unchiul meu nu a platit impozite in cele 6 luni de la moartea bunicilor.

Pana acum nu am rezolvat nimic in instanta doar am facut defalcarea de vecin pentru ca terenul era pe acelasi CF (vecinul este fratele bunicului)
Casa a fost cumparata sau a fost mostenita de bunic?
bunicii au cumparat terenul si au contruit casa impreuna
Atunci raman in picioare ultimele calcule.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)