avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestul la domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestul la domiciliu

am o condamnare de 2 ani si 6 luni,cu executare,momentan sustraganduma de la ea,am 2 copii minori si as vrea sa stiu daca dupa ce intra in vigoare arestul la domiciliu in octombrie,as putea beneficea de acest lucru.Va multumesc.
Codul pena nu intra in vigoare in octombrie, doar Codul civil.

Codul penal va intra probabil in vigoare la mijlocul anului viitor.
Chiar daca Codul Civil ar intra in vigoare la 1 octombrie tot nu ati fi putut "beneficia" de arest la domiciliu pentru ca se aplica doar pe perioada anchetei si procesului nu si ca o modalitate de executare a pedepsei.
Alex_Munteanu a scris:

Chiar daca Codul Civil ar intra in vigoare la 1 octombrie tot nu ati fi putut "beneficia" de arest la domiciliu pentru ca se aplica doar pe perioada anchetei si procesului nu si ca o modalitate de executare a pedepsei.


ERATA: Vroiam sa spun Codul Penal.
De unde stiti dv stimate domn cand intra noul cod penal ???Conform monitorului oficial al Romaniei din 24 iulie 2009 , data normala de intrare ar fi 1 octombrie 2011, asta pana in momentul in care se va anunta vreo schimbare .ar fi mai uman sa incercati sa dati un sfat bun decat sa vorbiti ironic .
Numai Noul cod civil intra in vigoare la aceasta data, nu si Noul cod penal, deci nu s-a dat nicio informatie eronata si mai ales ca aici nu discutam de Noul cod penal ci de cel de procedura penala.
Domnule Andrei, sa inteleg faptul ca aveti o condamnare definitiva. Nu veti putea beneficia de prevederile Noului cod de procedura penala, in consecinta nu veti putea beneficia nici de institutia arestului la domiciliu. Va trebui sa executati pedeapsa pe care o aveti, nu va mai sustrageti deoarece suportati consecintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in libertate? iubitik iubitik concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)