avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de credit- titular decedat
Discuție deschisă în Executare silită

contract de credit- titular decedat

buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta va rog :am primit acum un an o scrisoare de la o anumita firma precu ca tatal meu cat a fost in viata(in 18122007) a incheiat un contract de credit cu o anumita firma de unde s-au cumparat electro casnice la cateva luni tata murea,specific la momentul cand s-a incheiat contractul eu cumparasem apartamentul si tata nu mai statea de mult acolo ,cu toate acestea tata a incheiat un contract semnat doar de el fara alti giranti fara asigurare ,fara ca noi familia sa stim.in acel contract am observat in schimb ca se oprea un comision de risc.intrebarea ar fi :eu mostenitoarea sunt obligata sa returnez bani ramasi ne platiti? pt ca in urma cu 1 saptamana am primit somatie de plata spunind ca daca nu platesc trec la executare silita au acest drept? VAmultumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
uaurelya, utilizator
Cel mai recent răspuns: uaurelya , utilizator 13:27, 31 Iulie 2011
Verificati data scadenta a acelor rate, intrucat daca au trecut mai mult de 3 ani, a intervenit prescriptia.
Daca nu au trecut cei trei ani, puteti fi obligat la plata ratelor, in cazul in care s-a dezbatut succesiunea tatalui, iar dvs ati acceptat mostenirea.
In cazul in care nu s-a dezbatut succesiunea inca, in momentul dezbaterii acesteia, este bine sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar, astfel incat sa raspundeti pentru datoriile tatalui numai in limitata activului mostenit.
contractul a fost pe 2 ani (24 luni) data scadenta a primei rate a fost 25 01 2008 , sucesiunea nu prea mai are pe e sa se faca deoarece tata cat a fost in viata ne-a facut acte de vanzare-cumparare ce se intampla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
uaurelya, utilizator
Intrucat nu s-a dezbatut succesiunea nu puteti fi obligata la plata datoriilor tatalui dvs. In aceste conditii, nu poate fi declansata executarea silita impotriva dvs.
Se intampla un abuz din partea firmei sau a cesionarului datoriei, deoarece de la data decesului 18.12.2007 au trecut mai mult de 3 ani si daca nu au existat acte sau proceduri prin care sa se intrerupa prescriptia datoria s-a stins. Puneti-le in vedere sa inceteze abuzurile. Comisionul este probabil unul de risc valutar, pt acoperirea eventualelor pierderi din deprecierea cursului valutar.
pe data de 18 12 2007 s-a facut acel contract pe data de 16 02 2008 a decedat tatal in acest timp am trimis certificatul de deces (cred ca dupa 6 luni de la deces )in acest timp mama fara stiinta noastra de frica a mai platit inca 6 luni ratele apoi nu a mai avut cu ce (bani) si au inceput scrisorile , comisionul nu specifica ce fel este i se zice<comision de risc>.mai am o intrebare in ultima somatie primita (22 07 2011) scrie ca in 8 zilema vor executa silit,tinand cont ca apartamentul este pe numele sotului si al meu de dupa casatorie au acest drept ,sa ma execute au dreptul sa intre la mine in casa? daca nu autati-ma va rog si spuneti-mi ce sa fac daca ma pomenesc cu eii la usa? MULTUMES MULT DE TOT:help:
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
uaurelya, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca a unui decedat ContSters301939 ContSters301939 Buna seara , Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)