avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aprovizionare marfuri cu discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aprovizionare marfuri cu discount

Rog , cine vrea să-mi dea formulele contabile pentru înregistrare mărfuri în magazin:
Faza A.
1. Receptionăm marfă pe bază de factură, având un discaunt. Total factură este afectat cu minus discaunt. Preţul cu amănuntul se va forma din pretul de livrare fără discaunt + adaosul comercial + TVA.
2. Înregistrez adaosul comercial şi TVA aferent lui.
3, Discauntul revine cumpărătorului, nu beneficiază viitorul cumpărător.
4, Impozitarea discauntului.

Faza B.
Este atunci când factura de discaunt vine mai târziu, poate şi după ce am vândut deja marfa.

Cum fac înregistrările contabile??
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: zdanut , utilizator 23:28, 30 Iulie 2011
Stiu ca trebuie inregistrat la venituri si trebuie impoyitat cu 16%.
Ma intereseaza formulele contabile si in special cum rezolv contul 371 sa nu incarc gestiunea de 2 ori.
Formulele... pai si economistii din ce mai mananca si gura lor o paine? Depinde de tipul de inventar utilizat, permanent sau intermitent. Poate le treceti direct pe cheltuieli...
Avand in vedere prevederile pct. 51 alin. 3, 4, 5 si 6 din Reglementarile contabile conforme aprobate prin O.M.F.P. nr. 3.055/2009:
- reducerea comerciala acordata (remiza pentru cantitate) de furnizor direct in momentul facturarii ajusteaza costul de achizitie al marfurilor in sensul reducerii lui (pct. 51 alin. 3 din Reglementari) si nu se inregistreaza distinct in contabilitate, ci prin intermediul conturilor de stocuri, cu ajutorul formulei contabile 371 Marfuri = 401 Furnizori;
- reducerea financiara acordata pentru plata la momentul livrarii se inregistreaza distinct in contabilitate, cu ajutorul formulei contabile 401 Furnizori = 767 Venituri din sconturi obtinute (pct. 51 alin. 6 din Reglementari);
- reducerile comerciale primite ulterior facturarii se evidentiaza distinct in contabilitate, cu ajutorul formulei contabile 401 Furnizori = 609 Reduceri comerciale primite (pct. 51 alin. 4 din Reglementari).
Sunteti dator o bere!

Cu berea am glumit, mata sa fii sanatos! Si eu de asemenea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
emil6702, utilizator
oricum va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare; factura in rosu mine58 mine58 Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea reducerilor comerciale claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitatea finala la o societate comerciala la care administratorul isi tine evidenta cantitativ-valorica a stocului de marfa. Am primit ... (vezi toată discuția)