avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere/asociatie familiala: cum se imparte ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere/asociatie familiala: cum se imparte profitul?

Cum se imparte profitul intr-o intreprindere/asociatie familiala?
Exista vreo metoda prin care impartirea profitului se poate face similar cu impartirea pe baza de procente % asemenea unei societati pe actiuni?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 10:39, 31 Iulie 2011
Avind in vedere ca familia gosdpodareste veniturile impreuna, nu exista mentiuni in legislatia aplicabila cu privire la acest aspect, dar nimic nu impiedica ca sa se stabileasca un procent pentru fiecare participant la activitate
La inmatricularea intreprinderii familiale, alaturi de actele care se depun in mod obisnuit pentru celelalte entitati fara personalitate juridica trebuie sa existe si un acord de constituire unde se poate insera aportul fiecarui membru in intreprinderea familiala precum si procentul in care se vor imparti veniturile nete ale intreprinderii. Detalii aici: [ link extern ]
Art. 29. - (1) Intreprinderea familiala se constituie printr-un acord de constituire, incheiat de membrii familiei in forma scrisa, ca o conditie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele si prenumele membrilor, reprezentantul, data intocmirii, participarea fiecarui membru la intreprindere, conditiile participarii, cotele procentuale in care vor imparti veniturile nete ale intreprinderii, raporturile dintre membrii intreprinderii familiale si conditiile de retragere, sub sanctiunea nulitatii absolute.
(2) Reprezentantul desemnat prin acordul de constituire va gestiona interesele intreprinderii familiale in temeiul unei procuri speciale, sub forma unui inscris sub semnatura privata. Procura speciala se semneaza de catre toti membrii intreprinderii care au capacitate de exercitiu si reprezentantii legali ai celor cu capacitate de exercitiu restransa.
(3) In scopul exercitarii activitatii pentru care a fost autorizata, intreprinderea familiala, prin reprezentantul sau, poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


aici aveti un model de acord de constituire IF
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre intreprinderea familiala alinutza9 alinutza9 Va rog sa-mi spuneti cite puncte de lucru poate avea o intreprindere familiala si daca acestea trebuie sa fie in localitatea din raza primariei care a eliberat ... (vezi toată discuția)
If sau af, eu investitor cealalta persoana administrator? raul83 raul83 Daca deschid o IF sau AF pot specifica ca eu sunt investitorul pt ca toata investitia este doar a mea si cealalta persoana este doar administrator? In cazul ... (vezi toată discuția)
Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)