avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentantul societatii in proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentantul societatii in proces

buna ziua! intr-un proces cu o institutie de stat, cine o reprezinta si care e procedura,adica juristului institutiei i se da o imputernicire sau vine de la sine...?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 31 Iulie 2011
cat priveste reprezentarea unei parti intr-u proces, nimic nu vine de la sine, vorba dvs. Cel ce reprezinta fie o persoana fizica, fie o pers. juridica , fie o institutie publica trebuie sa depuna o delegatie in acest sens.
mick7m a scris:

buna ziua! intr-un proces cu o institutie de stat, cine o reprezinta si care e procedura,adica juristului institutiei i se da o imputernicire sau vine de la sine...?

In cazul in care are angajat jurist , atunci acesta va reprezenta in instanta institutia respectiva.
Dovada calităţii de reprezentant se face pentru jurist, prin delegaţia sau împuternicirea semnată de conducerea persoanei juridice pe care o reprezintă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala administrator firma leusan leusan Daca o persoana juridica , institutie privata (peste 5000 de angajati) are consilieri juridici si departament juridic , iar administratorul acesteia semneaza ... (vezi toată discuția)
Calitatea de reprezentant a consilierului juridic gabi_romanul gabi_romanul CUM DOVEDESTE CONSILIERUL JURIDIC AL UNEI SOCIETATI COMERCIALE CALITATEA DE REPREZENTANT AL SOCIETATII?CINE II EMITE IMPUTERNICIREA? (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)