avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea doua servicii legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea doua servicii legale?

una ziua!

Am nevoie de sfatul dumneavoastra.

Lucrez intr-o companie cu CMI pe o perioada nedeterminata. Anul acesta m-am hotarat sa iau un al doilea serviciu in invatamant , ca profesor. Am depus actele pentru sustinerea examenului de titularizare, inclusiv copie dupa cartea de munca. Am sustinut examenul de titularizare la care am obtinut nota peste 7, fiind a 9 - a din 130 de candidati. Cu toate acestea inspectorul de la resurse umane al ISMB sector 4 mi-a spus ca pot opta pentru un post de profesor titular sau suplinitor numai daca renunt la actualul meu loc de munca. Mi-a spus ca singura posibilitate este sa fiu profesor colaborator ceea ce nu imi da dreptul sa particip la sedintele publice de ocupare a locurilor vacante sau rezervate.
Cel mai recent răspuns: cristianalucia , utilizator 20:56, 31 Iulie 2011
1. Codul muncii spune:
Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar puteti sa aveti cate CIM doriti si puteti sa le onorati.
3. ISMB sa va spuna daca este vorba de incompatibilitate pentru cumul de functii si care este temeiul legal.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor - desfasurare activitati in domeniul privat CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Am si eu o intrebare: Un profesor universitar poate desfasura activitati in acelasi domeniu in care activeaza la universitate dar in meniul privat ... (vezi toată discuția)
Angajare la 2 firme gica1 gica1 Este corect daca patronul care are 2 firme ma angajeaza ca reprezentant resurse umane la ambele firme, adica 2 ore la una (cea mica) si 6 ore la cealalta ... (vezi toată discuția)
Salariat cu doua contracte de munca ana-lili ana-lili Este legal ca un salariat sa poata avea incheiate doua contracte de munca pe perioada nedeterminata, cu program normal de munca de 7ore/zi, finantate de la ... (vezi toată discuția)