avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare la 2 firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare la 2 firme

Este corect daca patronul care are 2 firme ma angajeaza ca reprezentant resurse umane la ambele firme, adica 2 ore la una (cea mica) si 6 ore la cealalta ?
Imi trebuie 2 fise medicale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 21 Iulie 2011
Da,se vor cumula 2 contracte de munca cu timp partial,aveti grija ca timpii de munca sa nu coincida.Da,sunt necesare 2 dosare de angajare,fiind vorba despre 2 firme diferite.
gica1 a scris:

Este corect daca patronul care are 2 firme ma angajeaza ca reprezentant resurse umane la ambele firme, adica 2 ore la una (cea mica) si 6 ore la cealalta ?
Imi trebuie 2 fise medicale ?

Da, este legal ..intrucat art.35 alin.1 C.mun. reglementeaza cumulul de functii la mai multi angajatori sau la acelasi angajator.
Pentru fiecare angajator se va face separat un dosar de personal care va contine si fisa medicala a dvs ...

Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Singura exceptie prevazuta de acest articol referitoare la cumul de functii este incompatibilitatea pentru cumul si nu suprapunerea timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii in aceasi unitate alb_gabi alb_gabi Buna ziua. Sunt secretara la o scoala cu norma inteaga. Prin fonduri europene scoala a primit finantare POSDRU existand posturi cu 4 ore/saptamana. Pot ocupa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Liza43 Liza43 Buna dimineata. Sunt angajat cu norma intreaga(8 ore zilnic) pe perioada nelimitata la o societate comerciala.Intrebarea mea este:Imi permite codul muncii sa ... (vezi toată discuția)