avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna dimineata.
Sunt angajat cu norma intreaga(8 ore zilnic) pe perioada nelimitata la o societate comerciala.Intrebarea mea este:Imi permite codul muncii sa mai muncesc la inca o societate tot cu norma intreaga?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 5 Martie 2015
1. Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
De asemenea, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .

3. In cazul cumului de functii, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua c.i.m.-uri ? Adi Lungu Adi Lungu Buna seara. Poate un salariat sa aiba doua C.I.M.-uri a cate opt ore/zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Codul muncii - numar maxim de ore de munca pe saptamana Arthur_C Arthur_C Buna ziua, As vrea sa stiu daca este legal ca o persoana sa aiba 2 contracte de munca cu norma intreaga (8 ore/zi) la doua societati diferite, cu functii ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)