avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii - numar maxim de ore de munca pe saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii - numar maxim de ore de munca pe saptamana

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca este legal ca o persoana sa aiba 2 contracte de munca cu norma intreaga (8 ore/zi) la doua societati diferite, cu functii diferite.
Problema o vad in numarul total de ore de munca pe saptamana, care in acest caz ajung la 80 vs. max 48 cat se mentioneaza in Codul Muncii.
Ma puteti ajuta cu o opinie avizata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Arthur_C , utilizator 15:14, 27 Mai 2015
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

Prevederile Codului muncii privind durata timpului de munca au in vedere durata timpului de munca in temeiul unui singur contract individual de munca. Astfel , in situatia unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul legal de munca vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am carte de munca program 8 ore, ma pot angaja legal la un al doilea job 4 ore? care este numarul maxim de ore pe care le poate lucra un ... (vezi toată discuția)
2 cim la acelasi angajator elena-f-b elena-f-b Este legal sa ai doua CIM partiale la acelasi angajator pe aceeasi functie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Mai multe cim-uri la angajatori diferiti Baltazar_one Baltazar_one Buna ziua, asi dori sa stiu daca in conditiile in care o persoana are incheiate 2 CIM-uri (unul durata normala si altul part-time), [b]la angajatori ... (vezi toată discuția)