avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programul legal de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programul legal de munca

Buna ziua, daca am carte de munca program 8 ore, ma pot angaja legal la un al doilea job 4 ore? care este numarul maxim de ore pe care le poate lucra un angajat legal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 1 Aprilie 2013
12 ore.
codul muncii nu prevede o limitare a numarului de CIM pe care le poate incheia o persoana. Puteti incheia cate CIM doriti, indiferent de numarul de ore. Va trebui sa va declarati functia de baza la un angajator, iar celorlalti sa le comunicati unde aveti functia de baza...pentru deducerea personala.
Puteti lucra atat cat va tine sanatatea....la angajatori diferiti bineinteles.
multumesc
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.
In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un nou contract de munca dobrealina23 dobrealina23 Sunt angajata cu contract de munca pentru 6 ore/zi, zilnic. Pot sa ma mai angajez cu contract de munca la o alta firma cu 4 ore/zi, zilnic? Este legal sau nu? ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca derulate in paralel cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in conformitate cu noul cod al muncii de pot derula mai multe contracte de munca in acelsi timp? In caz afirmativ, este ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - numar maxim de ore de munca pe saptamana Arthur_C Arthur_C Buna ziua, As vrea sa stiu daca este legal ca o persoana sa aiba 2 contracte de munca cu norma intreaga (8 ore/zi) la doua societati diferite, cu functii ... (vezi toată discuția)