avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua C.I.M.-uri ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua C.I.M.-uri ?

Buna seara. Poate un salariat sa aiba doua C.I.M.-uri a cate opt ore/zi ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adi Lungu , utilizator 14:15, 26 Martie 2014
1. Orice salariat are dreptul de a munci, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii. (art. 35 alin. (2) din Codul muncii ).

2. Prin urmare :
- nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

- prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
ana-cer, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua cim cu 8 ore miroslava miroslava Buna ziua! Va rog frumos sa ma informati daca putem sa incheiem un CIM cu opt ore unui salariat care lucreaza si ca profesor tot opt ore. Stiam ca orice ... (vezi toată discuția)
Un nou contract de munca dobrealina23 dobrealina23 Sunt angajata cu contract de munca pentru 6 ore/zi, zilnic. Pot sa ma mai angajez cu contract de munca la o alta firma cu 4 ore/zi, zilnic? Este legal sau nu? ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca derulate in paralel cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in conformitate cu noul cod al muncii de pot derula mai multe contracte de munca in acelsi timp? In caz afirmativ, este ... (vezi toată discuția)