avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna! ma poate ajuta cineva cu uratoarea situatie:
in anul 1945 strabunicul meu a facut un contract de intretinere cu X prin care la moartea sa ii dona toata averea sa. Contractul a fost facut in contextul in care era grav bolnav, si nu credea ca va trai mai mult de 6 luni. Dupa 6 luni s-a facut bine, s-a casatorit si a mai trait 20 ani.Inainte sa se casatoreasca a vandut viitoarei sotii aproximativ jumatate din averea sa. In acesti 20 ani nu a mai fost intretinut de X, acesta nu l-a mai ajutat cu nimic, inclusiv cheltuielile de inmormantare la moartea sa fiind suportate de fii sai. Acum, in 2009, X a mers in instanta, a desfiintat contractul de vanzare cump facut de strabunicul cu strabunica mea, sustinand ca este mostenitor legatar. Instanta i-a dat 4 ha de teren din averea donata. Hotararea este irevocabila.(X a dat in judecata comisia fonduluoi funciar pt a-i da terenul in baza contractului de intretinere, bunicul meu habar neavand, nu a fost citat)Fiul donatarului,respectiv bunicul meu traieste. Ce se poate face in aceasta situatie? Se poate rezolutiona contractul de intretinere, pe motivul ca nu si-a prestat uratorii 20 ani obligatia de a-l intretine, existand si martori care pot atesta acest lucru? deasemenea, X vine zilnic si deranjeaza bunicii mei spunand ca ii scoate afara de pe terenul lui(dat prin sentinta din 2009) se poate cere si o ordonanta presedintiala pana la finalizarea procesului sa nu mai ii deranjeze? cam ce taxe judiciare de timbru ar trebui platite, avand in vedere ca nu exista prejudiciu, doar vrem rezolutionarea contractului, si apoi in baza sentintei date as dori sa desfiintez sentinta prin care i-au fost atribuiti cele 4ha. daca bunicul meu nu a fost citat in 2009 se poate face o contestatie in anulare la respectiva sentinta?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Donare mostenire Nakiafaszagyerek Nakiafaszagyerek Buna seara Bunica mea vrea sa.mi doneze partea ei din mostenirea ce I se cuvine dupa strabunica mea. Adica: Strabunica mea dupa moartea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,am nevoie de putin ajutor,vreau sa fac un supliment la certificatul de mostenitor si ma confrunt cu urmatoarea problema.am foaia de avere a bunicului ... (vezi toată discuția)