avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte mostenire

buna ziua,am nevoie de putin ajutor,vreau sa fac un supliment la certificatul de mostenitor si ma confrunt cu urmatoarea problema.am foaia de avere a bunicului pe care scrie caci are 8/32 parti mostenire si un numar de 19 terenuri.aceasta foaie de avere a scos-o bunica mea in 1986 dupa ce a murit bunicul.am cerut extrasele cf de la primarie pe fiecare teren,iar pe cf apare un nume cred ca al strabunicului pe la 1900,apoi bunicul meu,fara fratii lui prin 1940.ce sa inteleg de aici?toate aceste terenuri sunt cota de 8/32 mostenire ale bunicului dupa strabunicul,sau din aceste terenuri bunicul are cota de 8/32 iar restul fratii lui?.am trecut si pe la notar,dar din pacate nu am avut extrasele cf,din foaia de avere mi s-a zis ca se intelege 8/32 din cele 19 terenuri si mi s-a cerut cadastrul pe fiecare teren(asta am inteles eu),imi trebuie cadastrul pentru a face acest supliment la certificatul de mostenitor?o alta problema ar fi...am intrebat cui i se revine cota de 2/8 mostenite de bunica mea acum decedata, dupa sotul ei?va intreb caci am primit tot felul de raspunsuri,notarul a zis caci se revin parintilor mei...acum poate cineva poate sa-mi dea un raspuns corect.bunicul a avut 5 copii din care 3 au renuntat la succesiune la notariat,iar bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 mostenite dupa bunicul din casa si curte,acum cu acest supliment cum se v-or imparti aceste terenuri?v-or veni toti copiii 5 la numar pe aceste 2/8,sau doar parintii mei carora bunica le-a facut contract de intretinere?.va multumesc,sper ca am explicat bine...astept un raspuns

Alte discuții în legătură

Terenuri declarate/nedeclarate nicole852107 nicole852107 buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in ... (vezi toată discuția)
Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)