avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare mostenire

Buna seara
Bunica mea vrea sa.mi doneze partea ei din mostenirea ce I se cuvine dupa strabunica mea.
Adica: Strabunica mea dupa moartea parintilor ei impreuna cu cele 3 surori de a ei.a fact actul de successiune, pe care detine bunica mea...in aceasta success iune apare ca strabunica mosteneste o cota de 1/4 dintrun teren de 4 have, adica 1 ha. ..
Strabunica a murit iar bunica mea doreste ca aceasta cota din mostenirea ei dupa strabunica mea
Sa fie donat mie...asa ne-am inteles in familie si este de acord toata lumea!
Bunica mea la randul ei nu a mai facut nici o successiune. .Adica momentan cota aia de teren figureaza inca pe numele strabunicii decedata!
Intrebarea este ca se poate intocmi vreun act notarial prin care Sami transfere dreptul la cota respectiva de teren apoi eu sa deschid successiunea ca strabunica avand inca 3 surori tot decedate, dar sunt 3 mostenitorI pe cotele decedatel or
Apoi sa intabulez cumva cota ce imi doneaza bunica mea!
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 21:11, 20 Ianuarie 2018
Buna seara ,

da se poate, nu mai intru in detaliu .
puteti merge sa va interesati si la un notar ,asfel aveti o viziune mai ampla a situatiei de fapt.

Cu drag
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Contractul de donatie reprezinta o forma de manifestare a conceptului de generozitate, modalitate in care se exprima personalitatea umana.

In conformitate cu articolul 1011 din Codul civil, contractul de donatie reprezinta contractul prin care, cu intentia de a gratifica, o parte, numita donator, transmite dreptul de proprietate celeilalte parti, numita donatar.

Intentia de a gratifica reprezinta insasi cauza liberalitatii.



Asadar, in mod cumulativ, trebuie intrunite doua elemente :

-intentia de a gratifica.

-micsorarea patrimoniului dispunatorului, in favoarea gratificatului, transmitand , asadar, un drept de proprietate, un drept de creanta, fara a exista o contraprestatie realizata.

Cu drag
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea proceda? 11laura 11laura Exista un teren de cca 3000mp pe care este construita o casa. Strabunicul meu a avut 3 copii,printre care si bunicul meu . Strabunicul i-a lasat scris si ... (vezi toată discuția)
Act proprietate fals uliu190 uliu190 Buna ziua. 1. Străbunicul meu a avut 3 fete. Uneia dintre ele i-a cedat/donat/ vândut 50% din terenul de casa pe care îl avea. Restul de 50% era casa ... (vezi toată discuția)
Se poade desface o donatie marian862004 marian862004 buna ziua , am si eu o intrebare bunicul meu se pare k a donat un teren unui strain ,bunicul a decedat in urma cu 8 ani dupa bunic am ramas noi frati si cu ... (vezi toată discuția)