avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum as putea proceda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum as putea proceda?

Exista un teren de cca 3000mp pe care este construita o casa. Strabunicul meu a avut 3 copii,printre care si bunicul meu . Strabunicul i-a lasat scris si semnat de el (doar atat) un testament prin care ii lasa tot bunicului meu in caz ca are grija de el pana moare. Problema este ca bunicul a murit inaintea strabunicului. A doua problema este ca nu este facuta nicio succesiune dupa nimeni. Bunicul meu il are ca mostenitor pe tatal meu care a decedat.Tatal meu are doi copii, pe mine si sora mea. Deci succesiunea s-ar face intre eu cu sora mea si ceilalti doi frati ai bunicului( nu mai exista sotii). Problema este ca nimeni nu a m-ai bagat bani in curte si in casa si a inceput sa se degradeze. De curand am refacut acoperisul casei ( doar pe banii mei), pt ca ploua in casa. Am plantat cativa pomi si am facut curat prin curte . Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:18, 5 Mai 2017
Buna ziua,
Din pacate de acel testament olograf nu va puteti folosi avand in vedere ca cel care ar fi trebuit gratificat a decedat inainte de a apuca sa-si indeplineasca indatoririle.
Va sfatuiesc, daca va intelegeti cu ceilalti descendenti ai strabunicului si bunicului ca si cu sora dumneavoastra, sa mergeti la un notar si sa dezbateti sucesiunea.
Daca mai faceti inbunatatiri si actiuni de pastrare a bunului va sfatuiesc sa pastrati TOATE actele doveditoare ca sa nu existe discutii si suspiciuni ulterioare.
Daca nu va intelegeti cu TOTI ceilalti mostenitori atunci va puteti adresa instantei solicitand ca bunul sa va fie atribuit in materialitate si urmand sa dati sulte celorlalti.
Nu stiu, fara sa stabilesc situatia de fapt, daca se va putea invoca neacceptarea in termen a celorlalti mostenitori pentru a ramane dumneavoastra cu TOT bunul fara alte datorii.
Fara dezbaterea successiunii nu mai investiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)