avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru stagii realizate dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru stagii realizate dupa pensionare

Daca un pensionar lucreaza de 1 an si jumatate cu contract de munca,cam dupa cat timp se poate prezenta la casa de pensii pentru a i se recalcula pensia cu perioada lucrata dupa pensionare?
Cel mai recent răspuns: Birou detectivi DCIS Neamt , Alte profesii 10:12, 4 August 2011
Se poate cere recalcularea,dupa orice stagiu de cotizare realizat.Nu mai exista conditia de minim un an.

Legea 263/2010
Art. 107
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Carp Mircea, utilizator
In baza art.107 puteti cere recalcularea ori de cate ori vreti ( si de 2 ori pe an), fara a plati nimic in plus pe la Casa de pensii ( sunt obligatii de serviciu). Plata pensiei recalculate se face din luna urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce interval se poate solicita recalcularea pensiei cristel padurean cristel padurean Cf. Legii nr.263/2010 Art. 107 (3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dala16 Dala16 Buna ziua, Sunt pensionata la limita de varsta de la 1.07.2014, dar lucrez cu contract pe termen determinat. Intrebare: cum este mai bine, sa cer recalcularea ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie in 2009 Eliza Geambasu Eliza Geambasu Se mai poate face recalculare?Am cotizat 39ani/9luni vechime neantrerupta in munca(asist.medical in spital) (vezi toată discuția)