liamic43 a scris:
Expertul v-a anuntat prin scrisoare recomandata ca va efectua expertiza in data de.., la ora....?Daca da, el si-a facut datoria dar d-voastra nu v-ati indeplinit obligatiile procedurale in sensul ca nu ati fost de fata la expertiza, sa participati si sa-i aratati tot ceeace doriti.
Se poate depune pana la prima infatisare., dupa depunerea raportului de expertiza, comentariile d-voastra, se poate cere o intregire a expertizei(in sensul evaluarii si a mansardei "la care nu a urcat" sau chiar si ale completari.Daca nu ati avut timp, trebuia sa numiti un consilier expert , din partea d-voastra.deci vina nu o are expertul ci d-voastra.
Stimate domn Liamic43, eu stiu care sunt obligatiile care-mi revin la prezenta raportului de expertiza. Eu am fost instiintata ca va avea loc in data de zz.ll.aaaa. Dar asta nu inseamna ca am o oarecare obligativitate. Indiferent, ca eu sunt prezenta sau nu, obligativitatea, raspunderea, vina apartine in exclusivitate expertului. El este obligat de a se asigura in ceea ce priveste informatiile primite de catre acela care locuieste in acea casa (adica fostul sot). El a semnat un cod deontologic, cand si-a primit dreptul de a-si exercita profesia, pe care in cazul meu, nu l-a respectat. Din punctul meu de vedere, nu a fost credibil, integru si probabilitatea de a-l banui de facilitarea celeilalte parti este mare. Cu atat mai mult, cu cat el a facut epertiza pe jumatate. Daca una dintre parti, in lipsa celeilalte parti, ii spune expertului, ca mansarda nu e terminata, am eu vreo vina ca el nu s-a asigurat ? Nici intr-un caz! In Codul de conduita, scrie foarte citet, ca trebuie sa se asigure daca informatiile primite sunt corecte.
Eu cu dansul am vorbit la telefon si exact ca si dumneavoastra spunea: de ce nu am fost acolo? Cea in masura sunt eu, care pot sa il iau la rost. El pe mine in nici un caz. El mie, mi-a oferit niste servicii. Mi-a sugerat si domnul expert sa iau contraexpertiza. Aaa, nu, nu trebuie sa imi spuna sa iau contra. I-am demonstrat ca il va face fara nici un leut in plus. Uite ca se poate.
Insa, pentru faptul, ca lui i s-a dat sa faca expertiza in noiembrie 2010 si l-a depus incomplet in aprilie 2011, motiv pt care a depus completarea in oct 2011, s-ar putea sa il mai trag la raspundere,pentru ca din greselile lui, in acest timp de criza economica, casa s-a mai devalorizat.