avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical - preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical - preaviz

unui salariat aflat in concediu medical, i se poate emite de catre angajator preaviz de concediere?
Da, preavizul poate fi emis insa se suspenda pana la incetarea medicalului.
Eu stiu ca este interzisa concedierea atata timp cat salariatul este in concediu medical. Exista o exceptie in cazul in care societatea respectiva intra in faliment sau reorganizare judiciara.
Concediul medical suspenda de drept contractul individual de munca. Nu se mai presteaza activitatea si nu se mai platesc drepturi de natura salariala, ci doar indemnizatia care are ca rol compensarea pierderii temporare a venitului din salariu si asigurarea unui minim de existenta in perioada de boala.
Este interzisa concedierea salariatului care se afla in incapacitate temporara de munca, constata prin certifica medical, conform art. 60 alin. (1) lit. a) din Codul muncii. Interdictia nu se mentine si in cazul in care concedierea intervine ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului.
Daca concedierea presupune si acordarea perioadei de preaviz legala, starea de incapacitate temporara de munca, constatata medical, suspenda curgerea termenului de preaviz.
Prin urmare, la revenirea din concediu, salariatul va mai beneficia in continuare de numarul de zile de preaviz ramase inainte de suspendare.
Este vorba de preaviz care se suspenda pe perioada medicalului urmand a se relua (sau a produce efecte) la terminarea cauzei pentru care a fost suspendat.
Gabrielle Monique a scris:

Eu stiu ca este interzisa concedierea atata timp cat salariatul este in concediu medical. Exista o exceptie in cazul in care societatea respectiva intra in faliment sau reorganizare judiciara.


Una este concedierea si alta este instiintarea de preaviz ... :)

Alte discuții în legătură

Preaviz waly_1 waly_1 [b]Este legal ca unui salariat civil să i se dea preaviz în aceeași zi în care a început concediul medical? [/b] În prealabil persoanei i s-a ... (vezi toată discuția)
Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Am primit preaviz in concediu de crestere copil adriana_25 adriana_25 Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea a fost instiintata sa se prezinte la serviciu pentru a ridica si semna de primire ... (vezi toată discuția)