avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs

daca pierzi un proces in instanta si faci recurs inseamna ca e alt dosar? recursul inseamna alt proces? trebuieplatit din nou onorariu la avocat si taxa de timbru? eu am pierdut un proces in instenta cu ministeru de finante si avocatul mi-a zis ca-i alt dosar si trebuie sa platesc iar onorariu si taxa de timbru va rog sa ma lamuriti si pe mine in acest caz. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:22, 1 August 2011
Este acelasi dosar,dar recursul reprezinta o alta actiune,si anume aceea de atac impotriva sentintei emise de instanta de fond.In mod cert presupune alt onorariu pentru avocat si taxele de timbru prevazute de lege.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
andymaurul, utilizator
Da, asa este.
In privinta taxei de timbru, in caile de atac se achita o taxa de timbru in cuantum de 1/ 2 din valoarea achitata la fond.
In privinta onorariului avocatial, avocatul este obligat sa depuna o noua delegatie avocatiala, iar delegatia se elibereaza in urma incheierii unui nou contract de asistenta juridica si evident a unui alt onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat merllin merllin buna am castigat un proces cu o societate de sigurari in urma unui accident,acum ma astept ca asigurarea sa faca recurs pe care sper sa il castig,dar nu asta ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Conductor74 Conductor74 Mi s-a cerut pentru apel același onorariu ca pentru procesul inițial, este normal? Eu știam ca pentru recurs se plătește la jumătate celui inițial (vezi toată discuția)
Recurs respingere plangere contraventionala adigan 92 adigan 92 mai este nevoie sa achit vreo taxa la depunerea recursului? (vezi toată discuția)