avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... INSELAT DE FIRMA DE ASIGURARI- REFUZ ACCEPT DE PLATA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

INSELAT DE FIRMA DE ASIGURARI- REFUZ ACCEPT DE PLATA LA CASCO

Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am fost de vina si am facut constatarea accidentului la poltie in 24 de ore iar la al doilea am fost pagubitul si am facut intelegere amiabila. La primul dosar am anuntat firma de asigurari pentru constatare aceasta fiind facuta dupa 7 zile de la producerea accidentului, deschizand dosar de daune . Dupa constatare la doua zile s-a intamplat al doilea accident si am facut constatarea amiabila anuntand firma de casco telefonic in 24 de ore ca am facut accident si la trei zile am deschis doasarul de daune la inspectorul de asigurari.Am mers cu masina la service agreat de ei si a fost reparata neasteptanduse acceptul de plata. La primul dosar am primit neacceptul de plata pe motiv ca nu am anuntat in 48 de ore desi constatarea evenimentului a fost facuta de catre poltie care a coincis intocmai cu dosarul deschis de catre inspector. Iar al doilea mi-a fost acceptat . Am trimis adresa catre firma de asigurari atentionandui ca art pe care acestia il invoca spune ca DACA nu pot constata imprejurarile in care s-a produs evenimentul si marimea daunei nu platesc si drept raspuns , fara vreo notificare prealabila la o zi dupa ce am depus adresa acestia imi comunica ca incepand de a doua zi imi reziliaza polita de asigurare, pe motiv ca doresc sa obtin foloase necuvenite si sunt de rea credinta.

1 Pot ridica masina din service fara ca firma de asigurari sa fi platit intreaga suma?

2Cum pot obliga firma de asigurari sa plateasca?

3 Cum sa procedez pentru a recupera masina?


Va multumesc .







Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 20:25, 1 Septembrie 2011
1. nu puteti deoarece ma indoiesc ca service auto vor elibera masina fara sa isi primeasca banii. daca au conventie directa cu asiguratorul vor fi notificati ca nu isi vor primi banii de la asigurator, deci dvs sunteti debitorul;
2. instanta sau mediere;
3. platiti contravaloarea reparatiilor, obtineti facturile si devizul de la service iar apoi le depuneti la dosarul de dauna de la asigurator.
Din pacate , daca in conditii se specifica sa anuntati in 48 ore, asiguratorul este indreptatit sa refuze dosarul.Puteti ridica masina daca achitati diferenta din deviz. Parerea mea este ca nu prea aveti sanse de recuperarea diferentei(asiguratorul va invoca ca nu ati anuntat in 48 ore)
1. Nu puteti ridica masina fara a fi achitata toata c/v reparatiei
2. Chemati la conciliere asiguratorul si poate puteti sa beneficiati si de ajutorul unui avocat.
3. Masina o puteti recupera daca achitati c/v reparatiei si apoi sa intentati proces asiguratorului. Pt a avea sansa de castig e bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta iar dv sa-i puneti la dispozitie toate documentele pe care vi le solicita.
albastrel_2 a scris:

Din pacate , daca in conditii se specifica sa anuntati in 48 ore, asiguratorul este indreptatit sa refuze dosarul.Puteti ridica masina daca achitati diferenta din deviz. Parerea mea este ca nu prea aveti sanse de recuperarea diferentei(asiguratorul va invoca ca nu ati anuntat in 48 ore)


Da, cea mai mare problema o reprezinta faptul ca nu ati anuntat asiguratorul in termen de 48 de ore...
Daca reusiti sa rezolvati in proces acest aspect ati putea obtine castig de cauza.In caz contrar...
Daca puteti justifica faptul ca ati fost in imposibilitatea declarii evenimentului in 48 ore se poate. Dovediti ca nu ati putut face acest lucru intrucat .... ceva pertinet si sustinut (acte, martori etc...)

Niciun service nu va va da masina daca nu au incasat contravaloarea serviciilor prestate.

Mediere, avocat ....urgent!

Alte discuții în legătură

Refuz de plata casco andreea_stel andreea_stel Buna ziua, am o problema cu o firma de asigurari. In urma cu ceva timp am avut un accident auto avand asig. casco m-am dus sa imi deschid un dosar pentru a ... (vezi toată discuția)
Sc de asigurari nu vrea sa despagubeasca. sunt indreptatit sau nu ?? cameleon01 cameleon01 In luna noiembrie a anului 2011 am avut o usoara tamponare a masinii cu o alta din fata mea, eu fiind vinovatul.Masina respectivului nu a patit nimic si mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)