avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz de plata Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz de plata Casco

Buna ziua, am o problema cu o firma de asigurari. In urma cu ceva timp am avut un accident auto avand asig. casco m-am dus sa imi deschid un dosar pentru a putea repara masina in service. Ma duc la asigurator iau legatura cu un inspector completam formulare, face poze si imi spune ca e k, pot duce masina la service. Ajunsa acolo masina cei de la service solicita asiguratorului un accept pentru inceperea executiei lucrarii si deasemenea o preaprobare cu piesele ce le-au constatat avariate; cei de la asigurari isi dau acordul pentru inceperea reparatiei si pentru piesele respective. Masina este gata, ma suna cei din service sa imi spuna ca este gata dar nu primesc acceptul de plata de la asigurator, socati incercam sa ne interesam ce se intampla... Vine si raspunsul refuz de plata pentru avizare intarziata, soc total...ne interesam am inteles ca dosarul a trecut pe la trei inspectori, acum vine intrebarea mea: De ce sa dat acordul pentru inceperea lucrarii, de ce nu am fost informati despre aceasta problema de la inceput, de ce pentru incompetenta inspectorilor si neatentia lor asupra datelor dosarului am eu de tras....ba mai mult se presupune ca trebuie sa platesc dauna. Nu pot accepta asa ceva, in primul rand nu am fost instiintata despre aceasta problema pt. ca nu au vazut-o, dovada ca inspectorii sunt incompetenti si superficiali; ba mai mult isi dau acordul de incepere a lucrarii, avizeaza si piesele iar la sfarsit se TREZESC si dau refuzul de plata pe motiv de avizare intarziata, sunt de parere ca cei care gresesc sa plateasca. Va rog mult sa imi spuneti parerile si variantele dvs. pentru solutionarea acestei probleme. Astept cu mare interes sugestiile dvs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea_stel , utilizator 17:12, 17 Iunie 2012
Daca v-ati prezentat in termen de doi ani de la data producerii daunei ( acesta e termenul de prescriptie in domeniul asigurarilor facultative), atunci nu exista motive serioase sa va respinga cererea de despagubire. Exista, de obicei, in contractele Casco o clauza prin care se mentioneaza ca aveti obligatia de a va prezenta in termen de 24 sau 48 ore( verificati contractul),dar daca Asiguratorul a putut sa constate avariile la masina dvs si va trimis sa o si reparati, atunci nu sunt aplicabile acele dispozitii si nu va pot trimite la plimbare, pur si simplu. Aveti doua variante, sa faceti o sesizare la CSA si , daca nu vi se rezolva cazul pe cale amiabila, sa ii actionati in judecata.

Insa, inainte de orice demers, recititi clauzele contractuale, sa vedeti exact ce "spune" contractul de asigurare.
Da, asa este acum am aflat ca trebuia sa anunt la casco in 48 de ore de producerea accident; insa eu nu am stiut....am aflat acum datorita acestui refuz de plata. Ce ma nemultumeste de ce au aceptat dosarul si i-au dat k pentru a intra in reparatie, concluzia mea este ca ei abia acum au observat la final...insa cei prin mainile carora a trecut dosarul si nu au verificat si nu au anuntat service-ul, utilizatorul pe nimeni sa raspunda. Mai exact compania asiguratoare este raspunzatoare pentru incompetenta angajatiilor sai. Asiguratorul avea obligatia sa verifice si sa informeze service-ul daca este vreo problema si sa nu le dea ok pentru executia lucrarii, ceea ce ei au facut deja iar la sfarsit cand si-au dat seama de greseala au dat refuz de plata, ce vina am eu in asta sa suport costurile reparatiei. Imi pare rau dar eu nu am fost instintata de situatie.
In situatia dumneavoastra aveti posibilitatea sa ii actionati in instanta cu sanse mari de reusita, in caz ca isi mentin refuzul de plata. Faceti p plangere la CSA si o convocare la conciliere a asiguratorului.
Daca inspectorul de daune ar fi observat la data prezentarii dvs. ca avizarea daunei este tardiva sau ca aceasta constatare s-a facut cu cateva zile mai tarziu efectul este acelas: refuzul platii daunei.
Nu stiu daca ati inteles exact problema, momentul refuzului este de fapt problema...pt. ca ei ne-au spus sa ducem masina in service s-a executat o lucrare care nu are cine sa o plateasca; insa daca refuzul ar fi fost inainte stiam si noi ca avem de plata, cat , cum, in ce conditii si multe alte detalii de care compania asiguratoare este obligata sa te informeze in termen de 72 de ore de la deschiderea dosarului.
Pusi in fata faptului implinit ca ai de plata o suma mare despre care nici nu te-ai gandit, e normal sa fii nemultumit si sa vrei sa ii tragi la raspundere pe cei care si-au dat acordul pt. executarea lucrare si pentru situatia creata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco AndreiC78 AndreiC78 La sfîrşitul săptămânii care a precedat evenimentul, am fost plecat din Bucureşti, revenind în localitate în data de 09.05.2010. Acestă deplasare nu ... (vezi toată discuția)
Dosar daune cristea sandra cristea sandra Buna ziua!Pe data de 22.05.2010 am fost lovita de un sofer cu polita incheiata la Euroins,firma ce are probleme cu platile.As dori sa stiu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Problema masina tinuta in service Simion.Alex Simion.Alex buna ziua, problema mea consta in felul urmator: am avut o dauna la motor (paguba se ridica undeva in jurul sumei a 300 milioane).Bun, duc masina in service , ... (vezi toată discuția)