maria3000 a scris:
Buna seara tuturor!!!
Va rog frumos,cand aveti un pic de timp,ajutati-ma sa inteleg si eu cum sa aflu procentul de adaos cand fac nir. Nu cred ca m-am exprimat bine, adica: noua mea sefa,imi da factura si langa fiecare produs imi trece cu creionul pretul de raft iar eu trebuie sa scriu in nir care este procentul de adaos astfel incat sa iasa pretul respectiv. De doua zile incerc tot felul de formule prin care sa aflu acest procent si.....spre rusinea mea,recunosc ca nu mai stiu cum sa fac ptr. ca nu reusesc sa aflu. de expl.: 1 kg mancare caini= 8 lei (pret unitar) si doamna il vinde cu...16 lei (pret de raft). cum aflu eu ce adaos practica la acest produs? nici nu ma gandesc sa o intreb si oricum,eu nu m-am lovit de chestia asta pana acum, ca sa nu mai zic ca alte niruri le-am facut pe calc. in program de conta dar acolo nu exista si trebuie sa fac de mana #-o
Luni merg la servici si eu nu amreusit sa descopar cum aflu procentul.:(
Va rog mult de tot, cand aveti dv. timp,un pic,poate ma ajutati.
Va multumesc mult din suflet pentru intelegere.
Cu tot respectul,
Maria
Maria nu este greu. Totul se rezuma la matematica elementara. rezultatul este in procent de x la%. da-mi o adresa de mail si-ti trimit un fisier in excel cu un NIR care iti afiseaza procentul pe care-l aplici de 20% sau 15%, etc