avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calculare coeficientul K
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calculare coeficientul K

Cine ma poate ajuta va rog cu o monografie contabila pentru descarcarea din gestiune a marfurilor si calcularea coeficientului K pentru o firma neplatitoare de TVA.
Adica, mai precis, am marfa sa spunem de 100 RON si un adaos comercial de 20 RON (20%), iar din aceasta trec pe perisabilitati (conform proces verbal intocmit) 15 RON marfa. Cum stabilesc cat este 607 si cat este 378?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 21:56, 13 Noiembrie 2008
% = 371
607
378
perisabilitatile nu sunt deductibile fiscal in totalitate,
daca societatea practica cote de adaos diferite se foloseste procedeul cotei medii de rabat K
k= ( SI +RC) CT.378: ( SI +RD) CT.371
sa zicem ca ti-a iesit 0,3105 coeficientul mediu de rabat
% 371 100 lei
378 100*0,3105 =31.05lei
607 100-31.05=68.95lei
Buna seara tuturor!!!

Va rog frumos,cand aveti un pic de timp,ajutati-ma sa inteleg si eu cum sa aflu procentul de adaos cand fac nir. Nu cred ca m-am exprimat bine, adica: noua mea sefa,imi da factura si langa fiecare produs imi trece cu creionul pretul de raft iar eu trebuie sa scriu in nir care este procentul de adaos astfel incat sa iasa pretul respectiv. De doua zile incerc tot felul de formule prin care sa aflu acest procent si.....spre rusinea mea,recunosc ca nu mai stiu cum sa fac ptr. ca nu reusesc sa aflu. de expl.: 1 kg mancare caini= 8 lei (pret unitar) si doamna il vinde cu...16 lei (pret de raft). cum aflu eu ce adaos practica la acest produs? nici nu ma gandesc sa o intreb si oricum,eu nu m-am lovit de chestia asta pana acum, ca sa nu mai zic ca alte niruri le-am facut pe calc. in program de conta dar acolo nu exista si trebuie sa fac de mana #-o
Luni merg la servici si eu nu amreusit sa descopar cum aflu procentul.:(
Va rog mult de tot, cand aveti dv. timp,un pic,poate ma ajutati.
Va multumesc mult din suflet pentru intelegere.
Cu tot respectul,
Maria
maria3000 a scris:

Buna seara tuturor!!!

Va rog frumos,cand aveti un pic de timp,ajutati-ma sa inteleg si eu cum sa aflu procentul de adaos cand fac nir. Nu cred ca m-am exprimat bine, adica: noua mea sefa,imi da factura si langa fiecare produs imi trece cu creionul pretul de raft iar eu trebuie sa scriu in nir care este procentul de adaos astfel incat sa iasa pretul respectiv. De doua zile incerc tot felul de formule prin care sa aflu acest procent si.....spre rusinea mea,recunosc ca nu mai stiu cum sa fac ptr. ca nu reusesc sa aflu. de expl.: 1 kg mancare caini= 8 lei (pret unitar) si doamna il vinde cu...16 lei (pret de raft). cum aflu eu ce adaos practica la acest produs? nici nu ma gandesc sa o intreb si oricum,eu nu m-am lovit de chestia asta pana acum, ca sa nu mai zic ca alte niruri le-am facut pe calc. in program de conta dar acolo nu exista si trebuie sa fac de mana #-o
Luni merg la servici si eu nu amreusit sa descopar cum aflu procentul.:(
Va rog mult de tot, cand aveti dv. timp,un pic,poate ma ajutati.
Va multumesc mult din suflet pentru intelegere.
Cu tot respectul,
Maria

Maria nu este greu. Totul se rezuma la matematica elementara. rezultatul este in procent de x la%. da-mi o adresa de mail si-ti trimit un fisier in excel cu un NIR care iti afiseaza procentul pe care-l aplici de 20% sau 15%, etc
cont_lite2000@yahoo.com
Multumesc,mult,mult....
In situatia in care nu voi intelege ceva (dar sper sa inteleg),va rog frumos sa imi permiteti sa pun intrebarea respectiva si totodata imi cer scuze....
maria3000 a scris:

cont_lite2000@yahoo.com
Multumesc,mult,mult....
In situatia in care nu voi intelege ceva (dar sper sa inteleg),va rog frumos sa imi permiteti sa pun intrebarea respectiva si totodata imi cer scuze....

Vezi daca te descurci , l-am trimis.

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)