avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociati SRL ca urmare a unui aport in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociati SRL ca urmare a unui aport in numerar

Buna ziua,

Daca asociatul unic al unui SRL hotaraste marirea capitalului social prin aport in numerar, cei care aduc aportul in numerar pot fi introdusi ca asociati (raportat la aportul acestora) daca au calitatea de terti odata cu aportul in numerar?

Spre ex.: daca X asociat unic, are un SRL cu capital social de 200 de lei, iar X hotaraste marirea capitalului social la 1.000 de lei, diferenta de 800 de lei fiind adusa de Y si Z (terti SRL), Y si Z pot fi inclusi ca asociati in SRL odata cu aportul acestora? Sau trebuie sa existe un contract de cesiune intre X si Y,Z dupa marirea capitalului social?


Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AndreiCr , utilizator 12:24, 2 August 2011
Pot fi introdusi o data cu marirea capitalului social ca si asociati
. De asemenea se poate si cesiona capitalul social unor terti dupa marire. Ambele variante sunt posibile.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
mediere a scris:

Pot fi introdusi o data cu marirea capitalului social ca si asociati
. De asemenea se poate si cesiona capitalul social unor terti dupa marire. Ambele variante sunt posibile.


Multumesc pentru raspunsul dvs.! Ce act normativ as putea verifica aceasta procedura? Am verificat legea nr. 31/1990 la art. 210, insa nu indica exact aceasta posibilitate de incadrare a noi asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social cu creante carabela_anca carabela_anca In Romania este posibila majorarea capitalului social cu creante? Ma refer la transformarea unor creante in parti sociale. Cel care transforma este asociatul ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social rocs rocs buna ziua. vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a ... (vezi toată discuția)