avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... majorare capital social cu creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

majorare capital social cu creante

In Romania este posibila majorarea capitalului social cu creante? Ma refer la transformarea unor creante in parti sociale. Cel care transforma este asociatul principal. Mentionez ca e vorba de un SRL.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 15:50, 26 Ianuarie 2010
un asemenea tip de majorare de capital nu poate avea loc.
Nu se poate.
Eu n-as spune ca nu se poate. Intr-adevar capitalul nu se poate majora prin aport in creante, dar acest tip de aport inseamna aducerea in capitalul social al unor creante asupra unor terti. Convertirea unor datorii asupra societatii are natura unui aport in numerar si este posibila in virtutea art 210(2) si 221 din legea societatilor comerciale.
deci pana la urma e posibil? pentru asta e nevoie de o expertiza contabila?
Dupa cum am spus, sunt doua situatii diferite si nu ne-ati clarificat: cine este debitorul creantei?

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl norarof norarof Buna ziua, ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Majorare prin compensare creante la srl gherbovet iuliana gherbovet iuliana Ma aflu in urmatoarea situatie, interesanta dealtfel, si vreau niste sfaturi de la voi daca sunteti disponibili. Am efectuat documentele de majorare a ... (vezi toată discuția)
Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)